MENÜ

Yenilik sancısı

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı, yeni sistem kuruyor. Beşiktaş’ın yıllardır alışıla gelmiş olan saha dizilişi bambaşka bir yüze dönüşüyor. 4-1-4-1 dizilişi. İdmanlarda izliyoruz. Eibar maçında özellikle dikkat ettik. Dörtlü savunma önünde bir ön libero, kanatlar arasında iki merkez orta saha.. Ve ileride tek forvet. Elbette değişim her zaman sancılı olur. Geçiş süreci bazı aksaklıkları ortaya çıkarır. İlk deneyimde; bol ve isabetli pas. Bloklar arası bağlantı. Garanti oyun. Birbirine yakın oynandığı için herkesin basket maçı gibi oyunda kalması, bu açıdan olumlu olan yönüydü. Eksiklere gelince; yaratıcı özelliği olan isimler final hareketlerinde etkisiz kaldılar. Oyun sıkıştığında, sorumluluk alan olmadı. Gerekenden fazla pas trafiği pozisyon zenginliği yaratmadı. Hücum etkisi gibi geri dönüşlerde de handikaplar yaşandı.

Haberin Devamı

Ak: Kişisel durum

Dün Orhan hoca ile konuştum. Bunca tepkiye, olaylara vereceğin cevap vardır diye de ekledim. Hoca üzgün, canı da sıkkın. Aynen şunu söyledi; Bu durum bir camiaya bağlanamaz. Belli belirsiz söylentilere olan tepki. Kişisel olaylar. Ben tüm gerçeği açıklayacağım. Bunun için yönetim ve hocam ile de konuşup daha ayrıntılı açıklama yapacağım...” Orhan Ak’ın geçmiş de bazı hataları, yanlışları olabilir. Hangimizin yok ki!.. Ancak yargısız infaz ve linç adaletli değil. Yöntemin konuya el atıp, ilgili açıklamaları yapması için önünü açması gerek. Ondan sonra, zaten camia adilane şekilde reaksiyonu ortaya koyar.

Haberin Devamı

Kaleci şart

Umut Güner ve Ahmet Kavalcı önceki gün açıkladı. Hocanın isteği ile sol bek ve stoper ile transferi kapatacağız. Hocamız böyle istiyor. Ancak hem Avcı hem de yönetim ateş ile oynuyor. Zira bunlardan önce, kaleci lazım. Karius sakatlık geçirir ise ne olacak. Ersin ve Utku; o yükü taşıyacak seviyede değiller. Hatta ikisi birden kaleye geçse yine olmaz! Alman kaleci ile rekabet edecek biri alınmalı. Genç eldivenler de, tecrübe kazanması için banko oynayacakları takımlara kiralanmalı.

YORUM YAZ