MENÜ

Yeni yıl hediyesi: zirve

Abone Ol Google News

Beşiktaş, yılın son maçını kazanıp lider Galatasaray’ın ensesine yapıştı! Sergen Yalçın yönetiminde son haftalarda büyük çıkış yapan Kartal, şampiyonluk yarışındaki rakiplerine göz dağı vermiş oldu. Her iki yarıda attığı goller ile üç puanı kaptı. Rıza Çalımbay’ın ekibi puan için büyük direnç gösterdi. İkinci yarı bir eksik oynadı. Ancak Sivas’a; geldiği gibi, eli boş dönmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Tartışmalı gol

Maçın başında Ersin, net golü çıkardı. Ardından Kartal dengeyi kurup, oyun üstünlüğünü eline geçirdi. Ancak orta alanda kopukluk vardı. Özellikle sağ kanattan Rosier ve Ghezzal ile yüklenip durdu. Nitekim 18’de Ghezzal’ın ortasında Güven topu kafa ile ağlara gönderdi: 1-0. Bu pozisyon öncesi Rosier’in topu çizginin dışında çevirdiği itirazları yapıldı. VAR tam üç dakika sonra topun taca çıkmadığı kararı verdi. Sivasspor, tartışmalı gol ile geriye düşünce daha agresif oyun tarzına yöneldi. Risk alıp savunma ve orta alanı ileri çekti. Yatabare 33’te yan direğe takıldı. Devamında Mensah boş kaleye kaçırdı. Heyecan ve zevkli pozisyonlara sahne olan bu yarıda, sinirlerine daha hakim olan Beşiktaş, tecrübesinin de yardımı ile araya önde girmesini bildi.

Haberin Devamı

Pozisyon çok gol yok

Sergen hocanın takımı, ikinci yarı on kişi oynayan Sivas karşısında baskılı oynadı. Konuk ekip, eksik olmasına rağmen oyunu bırakmadı. Kartal girdiği pozisyonlarda final vuruşlarında etkili olamadı. Larin hamlesi ise gol getirdi. Kanadalı; 84’te kaleci Samassa’nın kapadığı köşeden golünü attı: 2-0. Baştan sona çok kontrollü oynayan Beşiktaş, kalesinde fazla pozisyon da vermedi. İyi niyetle gücü nispetinde mücadele eden Sivasspor, bunu skora yansıtamadı. Maça son sözü ikinci yarı oyuna giren Oğuzhan söyledi. Milli oyuncu 90+2’de şık vuruşla skoru belirledi: 3-0.

YORUM YAZ