MENÜ

Yeni Kartal'a Barcelona sistemi

Abone Ol Google News

Beşiktaş, tamamen değişiyor... Kampın ilk gününden beri yazıyoruz. Abdullah Avcı, Sadece Şenol Güneş’in değil, Slaven Biliç’in de oynattığı oyunu ortadan kaldırdı.

Haberin Devamı

Avcı’nın 4-1-4-1 dizilişi, sancılı olsa da oturmaya başladı. Abdullah Avcı, yönetime neden bu değişime gittiğini şöyle açıklamıştı: “Atan ile tutanın iyi olacak. Ligin en iyi golcüsü bizde. En iyi kalecilerinden biri de öyle. Geriye bu arayı doldurmak kalıyor. Eksiğimiz belli. Her iki bek, kanatlara takviye ve stoper!”

Douglas ile sağ bekte sıkıntı kalmadı. Caner’in yanına da takviye olacak. Boyd her iki kanatta oynama özelliğinde. Bir de stoper gelecek. Böylece Avcı’nın istediği her şey yapılmış olacak.

İlk tercih Oğuzhan

Tek ön liberolu sistemde birçok oyuncunun adı geçiyor. Atiba, Dorukhan, Medel, Oğuzhan ve Necip bu bölgenin adayları. Avcı, iki hazırlık maçında da ilk 11’de Oğuzhan’a görev verdi. Milli oyuncu da, “En verimli olduğum mevkii burası” deyip duruyordu. Medel ve Necip savunmada denendi. Dorukhan ise çift 10 numaralı sistem içinde, Ljajiç ile birlikte forvet arkasında görev yaptı.

Haberin Devamı

Sistem işler mi?

Teknik ekibe göre oyuncu yapısı bu sistemde oynamayı gerektiriyor. Çıkış noktası, düşüncesi doğru. Ancak uygulamaya baktığımızda henüz tam örtüştüğünü söylemek için erken. Şöyle ki, Beşiktaş’ın o hızlı görüntüsü artık yok. Daha da iyi anlaşılması için örnek verelim. Avcı, Barcelona tarzı oyun anlayışını uyguluyor. Öyle ki, 30 pas yapıp da karşı kaleye inememe durumu ortaya çıkıyor. futbol adına heyecan, coşku, pozisyondan ziyade, garanti pas ve yavan futbol var. Burak’ın dönüşü ile bu skor üretememe durumu ne kadar aşılır hep birlikte göreceğiz.

Coşkulu futbol sözü

Avcı, bütün bunlara rağmen, yeni sezon öncesi taraftara coşkulu futbol ve başarı sözü verdi. Elbette hazırlık maçları ölçü değil. Ancak çok önemli veri. Yeni sisteme; skor üretme eksikliğini gidermek için, sonuca etki yapacak isimler lazım. O kadro zenginliği bu anlamda yok. Tek ön libero, çift on numara ile oynamak özellikle büyük maçlarda sıkıntı yaratabilir. Önde baskı kuran rakipler karşısında, yeni sistemin ne gibi handikapları ortaya çıkacak tam bilinmiyor.

Yük dağıtıldı

Sistemin bir yeni getirisi de takım içindeki yükün ve sorumluluğun 11 kişiye eşit dağıtılması. Top Kartal’da ya da rakipte olsun fark etmiyor. Mücadele, yardımlaşma, ve sorumluluk anlayışı öne çıkıyor. Dikkatimizi çeken bir eksiklik ise çok geri pas yapılması. Q7 bile 70 dakika içinde tam 8 geri pas yaparak oynadı.

Sistemin yıldızı Q7

Yeni duruma en iyi adapte olan isim Quaresma. Büyük tecrübesi ile öne çıkmasını bildi. Gökhan, Vida ve Mirin savunmada eşlik eden isimler. Caner eksik. Oğuzhan, eski yerine dönmenin coşkusunu istekli olmasina rağmen tam göstermiş değil. Ljajiç ile Dorukhan birlikte verimli olamadılar. Çok kopuk kaldılar. Ama bireysel yetenekleri ile bunu kapatmaya çalışıyorlar.

Boyd, rahat adam geçiyor

Yeni transfer Boyd... Amerikalı oyuncu hızlı ve top saklama özelliği var. Rahat adam geçiyor. Ama en önemli yerde, yani final vuruşunda çok geride. Burak’ın yokluğunda şans bulan Güven gol kaçırma yarışı içinde. Değişim sancılı olur. Artı ve eksileri ile bu takıma zaman lazım. En az 6 hafta sonra Beşiktaş’ın gerçek yüzünü göreceğiz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ