MENÜ

Tek yol kazanmak

Abone Ol Google News

Lige Rizespor galibiyeti ile giren Beşiktaş, sonrasında Gaziantep FK ile berabere kaldı. Kara Kartal'ın şimdiki rakibi ise geçen sezonun flaş ekibi Karagümrük. Siyah-Beyazlılar'da tek hedef; zorlu mücadeleden 3 puanla ayrılıp, Milli araya zaferle girmek.

Haberin Devamı

Beşiktaş araya rahat girmek istiyor. Sergen Yalçın, Antep’te bırakılan iki puan sonrası yeni hasar istemiyor. Yalçın, N’Sakala dışında eksik olmayan ekibini maça iyi motive etme adına özel çalışmalar yaptırdı. Hedef ilk yarım saat içinde gol bulup rahat galibiyet almak. Taraftarların transfer beklentilerine karşılık olarak alınan Alex ve Batshuayi ilk kez iç sahada tribünler önüne çıkacaklar. Brezilyalı yıldızın maç eksiği çok. Chelsea’den alınan yıldız santrfor ise gole aç! Neredeyse her oyuncunun farklı düşünceleri var. Tek ortak hedef galibiyet. Ghezzal, geçen sezon alınan iki kupaya büyük katkı verdi. Ancak; biri opsiyonel olmak üzere yapılan 4 yıllık anlaşma bu durumu etkiler mi, bilinmiyor.

Kilit isim Souza

İngiltere’de kamp dönemi geçirmesine rağmen fizik kapasitesinin çok gerisinde. Yarım saat sonra yürüyecek hali kalmıyor. Bu da, acaba yeni bir Lens vakası mı geliyor diye endişe veriyor. Ghezzal; takımı hücuma kaldıran, gol atıp attıran, etkili duran top kullanan, kolay adam geçen özelikleri ile biliniyor. Sergen hocanın olduğu bir yerde geri gitmesi zor. Fakat geride oynanan maçlarda bu görüntü ortaya çıktı. Karagümrük maçında ortaya koyacağı performans bu açıdan da çok önemli. Larin'in, Kanadalı’nın gerçek yeri santrfor değil. Daha çok sol açık pozisyonu. Teknik ekibin, N'Koudou ısrarı yerine, Larin ile başlaması daha etkili olur. Kaldı ki, N’Koudou; sonradan dahil olduğu maçlarda daha etkili oluyor. Karagümrük orta alanı, çok koşup iyi basan, rakibi bozan sert oyunu ile biliniyor. Maçı da bu alandaki üstünlük belirleyecek. İşte bu taktiksel anlayış içinde sadece Kartal’ın değil, gecenin kilit ismi Souza olur. Brezilyalı her iki yönde aynı tempo ile oynama avantajını öne çıkarır ise sonuç almak kolaylaşır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ