MENÜ

Tek yol galibiyet

Abone Ol Google News

Lige kötü başlayan Beşiktaş, taraftarı ile buluşuyor. Hazırlık maçları sonrası, Sivas’ta alınan yenilgi camiada tedirginlik yaratmıştı. Dün oyuncuları ile toplantı yapan Avcı, “Bizim için lig şimdi başlıyor” diyerek takımını maça motive etmeye çalıştı. Bugün kadar oynanan hazırlık karşılaşmalarında teknik ekip yeni transferlere şans vermedi. Özellikle Avusturya kampına katılan Douglas’ın oynatılmaması ilginç. Ligi tanıyan, uyum sorunu çekmeyen, Barcelona tecrübesi olan sağ bekin formadan uzak tutulması anlaşılır gibi değil.

Haberin Devamı

Belirsizlik sürüyor

Takviye istediği bölgede alınan isimlerin kenardı tutulması, kafalarda soru işareti de oluşturmuş durumda. Bu akşam, yeni isimlerin sahaya süzülüp sürülmeyeceği de belirsiz. Sakatlığı süren Burak Yılmaz; Göztepe önünde de takımdan ayrı kalacak. Aynı şekilde Atiba’nın da oynama ihtimali çok düşük. Karius, bu akşam görev yapacak. Genç Ersin ve Utku’nun tecrübesizliğinin sıkıntısını yaşayan Kartal, böylece derin nefes almış oldu.

Bu istatistiğe dikkat

Göztepe ile daha önce sahasında 25 maça çıkan Beşiktaş, 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgi elde etti.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Forvet hattında sıkıntı var. Avcı’nın yani sisteminde Dorukhan ve Ljajic çift 10 numara pozisyonunda oynuyorlar. Bu iki ismin eksikliği, genelde dikine değil de, sahayı enlemesine kullanmaları. Her iki yönde; toplu ya da topsuz dikey oynamaları direk sonucu belirlemeye yeter.

Kısa mesaj

Güneş sonrası; 4-1-4-1 ’e dönen ve çok pası öne çıkarmaya çalışan Avcı, sancılı geçişi oturtturmuş değil. Aslında eldeki kadro kötü de değil. Geçmişe baktığımızda, takımın o hocama yönelik sürükleyici ve etkili, iştahlı ruh hali yok. Bunu geri vermek, ya da baştan yeni bir ruh güzelliği katmak hocanın elinde. İlk kez taraftar karşısına çıkacak olan Avcı için, Göztepe fırsat olabilir.

YORUM YAZ