Takibe devam

Abone Ol Google News

Kartal, Samsun deplasmanından üç puan ile dönüp, zirve takibini sürdürdü. Eksik kadro ile Karadeniz’e çıkan Siyah-Beyazlılar; mücadele dolu geçen maçı, Cenk ve Colley’in golleri ile aştı. Ev sahibi ise bu yenilgi ile lige tutunma şansını biraz daha zorlaştırmış oldu. Beşiktaş’ın yeni hocası Rıza Çalımbay, yanlış oyuncu tercihleri ile dikkat çekti. Maça Cenk solda, Muleka ortada başlattı. Bu da iki oyuncuyu birden oyundan düşürdü. Oysa tam tersi olsaydı, skor daha farklı olabilirdi. Çalımbay ayrıca hazır durumda olan Aboubakar’ı ilk yarı yanında oturtup, hücum gücünü verimsiz kullandı.

Haberin Devamı

Golü attı, yattı

Kartal bu olumsuz kenar yönetimine rağmen maça iyi başladı. Orta alanda Chamberlain ve Amir iyi mücadele ettiler. Gedson ise beklentilerin aksine ilk yarıda çok pas hatası yaptı. Soner’in Rosier’e yaptığı penaltıda Cenk kaleciden dönen topu, yine kendisi ağlara bırakıp takımını öne geçirdi: 0-1. 17’de gelen gol sonrası beklenti; farklı skor ile maçın bu yarıda biteceği yönünde idi. Hiç de öyle olmadı. Beşiktaş öne geçtikten sonra rakibinin üstüne gitmek yerine, geri çekildi. Islak zeminde top kontrolünün güçlükle yapılması da handikap oldu. Mert üst üste pozisyon çıkardı. Moundilmadj 25’te çok şık vuruşla skora denge getirdi: 1-1. Karadeniz ekibinin etkili atakları devam etti. Kontra denemeleri yapan Kartal, skor üretemedi.

Haberin Devamı

Gedson affettirdi

İkinci yarı iki takım da gol için oynadı. Aboubakar’ın girişi oyunun rengini değiştirdi. Bu kez de Muleka vasatı aşamadı. Gedson, Aboubakar’a pas verme yerine, kendi denedi. Pozisyon devamında Portekizli topu Colley’e çarptırıp golün gelmesini sağladı: 1-2. Bir anlamda kendini affettirmiş oldu. Rıza hocanın hamle oyuncusu olarak görev verdiği Tayfur, takımı bir kişi eksik oynattı. Samsunspor, bir puan için varını yoğunu ortaya koydu. İyi de mücadele etti. Fakat gücü ve tecrübesi bunun için yeterli olmadı

YORUM YAZ