MENÜ

Sörloth mu? Weghorst mu?

Abone Ol Google News

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, önceki gün sürpriz açıklama yaptı. Transferler hakkında özele inmeyen Çebi, ilk kez geleneği bozdu! Aslında sağ gösterip sol vurdu.. Başkan her ne kadar, “Transferde ilk sırada Weghorst var. Sörloth ikinci planda” dese de bence hedef saptırdı. Kartal, Ocak ayından beri Norveçli santrfor için büyük çaba gösteriyor. Leipzig ile kopup tekrar alevlenen pazarlıkları bizzat Başkan yönetiyor. Ceyhun Kazancı ve Ismael de zaten tüm enerjisini bu transfere vermişler. Weghorst diğer adayların sadece bir adım önünden Sörloth’un bin adım gerisinde.

Haberin Devamı

Valerien Ismael açıklamıştı

Teknik patron Valerien Ismael, Ramazan ayında medya mensuplarını iftarda ağırlamıştı. Bizzat Sörloth’u sorup aynen şu cevabı almıştım: “Benim sistemime en uygun santrfor. Fizik gücü, mücadeleci olması. Oyun konsantrasyonu. Rakibi sürekli rahatsız etme becerisi. Toplu ve topsuz oyunda etkili olması. Havadan yerden nokta vuruşlara sahip. En önemlisi de, daha önce ligde gol kralı olma başarısı. Bu çok önemli. Bazen bir santrfor veya farklı bölgeye, ses getiren birini alırsınız. Ama sessiz kalır.. İşte Sörloth tercihimin önemli ayağı. Ligi tanıması ve geçirdiği başarılı sezon...”

Haberin Devamı

Biri hazırcı, diğeri hazırlayıcı

Tüm bunların ışığında iki oyuncuyu tartıya koyayım. Weghorst, ülkesi Hollanda ve Almanya’da; Az Akmaar, Wolfsburg gibi sıradan takımlarda oynadı. Ardından Bundesliga’dan Burnley’e transfer oldu. Takımı küme düştü. İngiltere’de 20 maçta sadece 2 golü var. Almanya’da sayı biraz daha fazla. (17 maç 6 gol) toplamda 44 maçta, 9 gole ulaşabildi. Premier ligde taliplisi yok. Farklı ülkelerden olduğu söyleniyor. Beşiktaş için kapalı kutu. Sörloth’un; İngiltere, Belçika, Almanya ve İspanya istatistikleri, Weghorst’a benzer. Hatta ikiz gibi! Geçen sezon 44 maçta 8 golü var. Norveçli’nin Türkiye macerası bambaşka. Trabzonspor’u attığı gollerle tek başına taşıyan isimdi.

Gizli anahtar...

Bu konuda ikisini yan yana koyalım. Sörloth; topla rakipleri omuzlayıp gidip gol atabilen yapıda. Hazırlayıcı golcü. Arkadaşlarının yanısıra, kendisi pozisyon yaratıp golünü atıyor. Hollandalı ise tam tersi durumda. Hazırcı. Kartal’ın sistemi, oyun planı ve kadro yapısı her açıdan bakıldığında Sörloth’a yakın duruyor. An itibarı ile transfer olasılıkları yakın. Sörloth olursa nokta transfer sayılıp, vurduğu gol olur!. Weghorst gelirse, Batshuayi etkisi yaratır. Norveçli, alınabilir ise şampiyonluğun sihirli anahtarı olur.

YORUM YAZ