MENÜ

Sıradaki gelsin

Abone Ol Google News

Yeni transferleri ile ilk kez taraftarı önüne çıkan Beşiktaş, güle oynaya kazandı. Üç puanı üç gol ile alan Kartal, attığının iki katını kaçırdı. Şampiyonlar Ligi öncesi ortaya koyduğu futbol ile alkış alan Sergen hocanın takımı, futbol resitali verdi. Hiçbir varlık gösteremeyen Yeni Malatyaspor, çaresizlik içinde eli boş kaldı.

Haberin Devamı

On dakika yetti

Kartal maça öyle hızlı girdi ki, rakip ilk dakikalar içinde top göremedi! Güçlü orta sahası ile rakibine adeta hükmeden Sergen Yalçın’ın ekibi; 7’de öne geçti. Pjanic’in atağında topla buluşan Batshuayi siftah yaptı: 1-0. Öne geçen Beşiktaş baskıyı iyice artırdı. Nitekim üç dakika sonra sahne alan N’Koudou devrenin skorunu belirleyen golü attı: 2-0. Ligde en son 3-5-2 oynayacak takım Yeni Malatyaspor. Zira kanatlardan atağa çıkacak, adam geçip etkili bindirme yapacak, aynı şekilde geri dönecek oyuncusu yok. İrfan Buz buna rağmen sistemi bozmadı. Eğer Beşiktaş iki farklı skor ile yetinmeyip aynı tempoyu devam ettirse, daha ilk yarıda tarihi fark gelirdi.

Haberin Devamı

Makine düzeni

Sergen hoca ekibini taktiksel olarak çok iyi hazırlamış. Takıma yeni katılanlar, girenler, çıkanlar hiç fark etmiyor. Kartal saha içinde kurulu makine düzene gibi oynuyor. Pjanic oyunu yönlendiren isim oldu. Çıkana kadar Alex, etkili oynadı. N’Koudou çok istekliydi. Ghezzal fizik olarak geri kalsa da, toplu oyunda öne çıktı. Batshuayi farklı santrfor. Çok hareketli, durdurulması zor golcü. Souza, Rosier ve diğerleri hiç sırıtmadılar.

Hafta içi Dordmund’u ağırlayacak olan Beşiktaş, etkili futbolu ve farklı skor ile bambaşka sinerji yakaladı. İkinci yarı, Beşiktaş tempoyu istediği gibi yönlendirdi. Oyuna tamamen hakim olup, rakibini her geçen dakika geri düşürdü. 52’de kalecinin hatasında Batshuayi çarpan top ile skor 3-0 oldu. Zaten yanlış sistem yüzünden hamle gücü olmayan Yeni Malatyaspor, geldiği gibi eli boş döndü. Hakem Arda Kardeşler ve yardımcıları da hatasız yönetim gösterdiler.

YORUM YAZ