MENÜ

Sezon açılışı Vodafone Park'ta

Abone Ol Google News

Yeni sezon öncesinde çalkantılı bir hazırlık dönemi geçiren Beşiktaş, ilk resmi maçına çıkıyor. Siyah-Beyazlı ekipte; Atiba, Souza ve Welinton forma giyemeyecek. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği karşılaşma öncesi, tüm planlar galibiyet üstüne kurulu. Valerien Ismael, geldiği günden beri yeni sistemi uygulayacağını söyledi. Oysa aklın yolu bir! Oyuncuya göre sistem kurulabilir. Fransız hoca; birçok futbolcunun yerini değiştirdi. En göze batan Ghezzal’ın merkeze çekilmesi oldu. Ancak işlemeyen sistem, terk edildi. Sergen Yalçın’ın oynattığı eski sisteme yatay geçiş yapıldı. Sağda Rosier ile Ghezzal’ın buluşması direk tabelaya yansır. Solda, Masuaku ile Muleka belirsiz olsa da beklentiler en az sağ kanat kadar etkili olmasından yana. İki yeni transfer bunu fazlası ile yapabilecek kapasiteye sahipler.

Haberin Devamı

Weghorst etkisi...

Hollandalı santrfor taraftar ile havaya giriyor. Transfer yasağı bulunan Kayseri karşısında en büyük gol silahı. Yedeği Cenk Tosun ile yaşadığı rekabet, performansa yansıyacaktır. Kartal’ın en büyük handikapı kale ve orta sahada. Formsuz Ersin’de ısrar edilip; Emre’nin kenarda oturtulması, akıl tutulması! Merkez orta alan, en zayıf bölge. Oyunu tutan, yönlendiren, sorumluluk alan, teknik, takımı atağa çıkaran gibi özellikleri olan kimse yok. Bu sistemin en kritik ismi hiç kuşkusuz ‘ON’ numara. Bu eksiklik büyük sıkıntı.

Haberin Devamı

Yenilerde sorun yok

Transfer döneminde takıma katılan hiçbir oyuncu sorun yaşamadı. Yeni-eski görüntüsü şu ana kadar ortaya çıkmadı. Bu sinerji mutlaka bu geceden itibaren sahaya yansıyacaktır. Özellikle de: Gedson, Muleka ve Weghorst üçgeninde...

YORUM YAZ