MENÜ

Seçime transfer karıştı!

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın seçim kongresine az bir süre kaldı. Başkan adayları Hasan Arat ve Serdal Adalı, uykusuz günler geceler geçirmeye başladılar. Üst üste gelen tanıtımlar, toplantılar, dernek gezintileri ve medya programları derken yoğunluk en üst düzeyde. Her iki aday üyelere dokunmanın en kestirme yolunun futbol olduğu bilincindeler. Arat; bu konuda daha önceki adaylar gibi popülist yaklaşımlar içinde olmayacağını özellikle belirtti. Ancak her ne oldu ise Adalı’nın yarışa girmesi ile sistem değişimine gitti! İlk toplantısında, Adalı ile birebir konuştum. Kendisi, “Taraftarın çok istediği Talisca alınsaydı takım farklı olurdu. Araştırma başlattım. Durumunda sıkıntı çıkmaz ise transferini yaparım. Çıkarsa da daha iyisine bakarız. Ara dönemde 2 dünya yıldızı getireceğim” dedi.

Haberin Devamı

Adalı, ses getirdi

Yöneticilik döneminde başta Quaresma olmak üzere bir çok dünya yıldızının alınmasında baş rol alan Adalı’nın bu çıkışı, camiada büyük ses getirdi. Heyecan ve beklenti yarattı. İşte bunu fark eden Arat, önceki gün şu açıklamayı yapma gereği duydu: “Todd Boehly, Chelsea’nin sahibi ve başkanı, benim yakın bir arkadaşım. Başarılar diledi. Her türlü çalışmaya hazır olduğunu söyledi” Bu beyanat, Adalı’ya karşı cevap niteliği taşıyordu. Ancak biraz havada kaldı gibi.

Haberin Devamı

Tecrübeli isimler şart

Bir kulübünün başkanını tanımak demek, oradan istediğin oyuncuyu, istediğin gibi alırsın manasına gelmiyor. Kaldı ki her kulüp başkanı, yerli yabancı bir çok mevkidaşını tanıyor. Burada Arat, çevresinin gazına gelmişe benziyor. Yıldız birini getirmek için birçok faktörün birleşmesi gerektiği biliniyor. Oyuncunun ülkeye bakışı, ligi istemesi ailevi durumu, takımın hocası, maddi şartlar, boşta değil ise kulübünün talepleri gibi... Öyle istediğim oyuncuyu alırım demek ile olmuyor. Elbette bir de bu konuda tecrübe şart. En azından tecrübeli isimler ile çalışmak kaçınılmaz.

Kongre simsarları sahaya indi

Çok seçim gördük, yaşadık. Başkan adaylarının etrafını saran bir kesim var. Sağı solu ararlar. Şuradan bu kadar, diğer yandan o kadar oy var diye atıp tutarlar. Bu kongre simsarlarının söyledikleri oyları toplarsak, nerede ise yüz bine yaklaşır oy kullanacak üye sayısı! Oysa gerçek rakamlı katılım beklentisi: 9-10 bin arası. O da en iyi tahmin ile. Yani söylentilerin onda biri gerçek. Tabloya baktığımda her iki başkanın yakın, orta ve uzak çevresinde mantar gibi bittiler yine! Bir kaç isim değişse de, geneli aynı.

Şifo’nun karşısına Aybaba...

Adalı sportif direktör olarak Mehmet Özdilek ile anlaştığını ilk gün açıkladı. Hatta bir de eski sporculardan yönetici alacağını belirtti. Bu konuda; Zekeriya Alp, Ziya Doğan, Rasim Kara, Mehmet Ekşi gibi farklı isimler ortaya atıldı. Arat kanadı da benzer çalışma içinde. Henüz isim açıklanmadı. Kulislerde konuşulan Samet Aybaba yönetici, Feyyaz Uçar sportif direktör. İsimleri öne çıkan Aybaba ve Uçar, bu konuda teklif değil duyum aldıklarını ifade ettiler.

YORUM YAZ