MENÜ

'Seba, Arat'ı değil beni destekledi'

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ta tarihi gelişme... Onursal Başkan Süleyman Seba’nın yönetiminde; 1992-98 yılları arasında aralıksız görev yapan Serdar Bilgili, dost meclisinde adeta tarih değiştirecek bir bilgi paylaştı. Seba’nın prensi denilen Bilgili, “Rahmetli Süleyman Seba başkanımıza benim kadar yakın olan yönetici çok azdır. Genel sekreterlik ve basın sözcülüğü görevlerini bizzat verdi. Son döneminde yönetimde yer almayıp affımı istedim. Seba, “Bir oyum var, o da Hasan Arat’a’ diyerek aslında bana destek olup, başkanlık yolunda tam desteğini açıklamıştı. Eğer aksini deseydi, Arat kazanabilirdi. Seba’ya; camia ve özellikle tribünlerden büyük tepkiler vardı. İşaret edeceği adayın kazanamayacağını en iyi onursal başkanımız biliyordu. Bunu kendisine yakın olan herkes bilir” şeklinde ifade etti. Kartal’da, 2000 yılındaki seçimde, Bilgili: 2549 oy alırken, Hasan Arat: 2327, Nevzat Demir: 762 ve Mehmet Kazancı: 452 oy almıştı. Bilgili, resmen tarihe not düşmüş. Böylesi bir olaya ışık tuttuğu için, 100. yıl şampiyonluğunu getiren başkan her türlü övgüyü hak ediyor.

Haberin Devamı

Çebi ile kavga edip yönetici oldu

Haberin Devamı

Yıllardır Beşiktaş’ta üyelikler tartışıldı. Özellikle de aynı anda farklı kulübün kongre üyeleri tartışma konusu oldu hep. Arka planda bunlar olurken, Bandırmaspor Başkanı ve aynı zamanda Beşiktaş genel kurul üyesi Onur Göçmez, Hasan Arat’ın yönetiminde yer aldı. Bu isim Philippe Keny transferinde gündemi meşgul etmişti. Ceyhun Kazancı’nın, durumu belirsiz olan N’Koudou’ya alternatif olarak isteği oyuncu için Göçer; kolaylık sağlama yerine, işi yokuşa sürmüştü. Beşiktaş bu yüzden transferden vazgeçmiş, bunun üzerine yüksek gerilim yaşanmıştı. Göçmez, ‘İşte Süleyman Seba duruşu’ şeklinde alaycı paylaşım yapmış, Başkan Ahmet Nur Çebi sert çıkmıştı. Çebi, “Bandırmaspor’un başkanı, önce kendine dönüp bir bakacak. O da bir kongre üyemiz. N’Koudou giderse, Keny’yi alabiliriz dedik. Göçer işine baksın. Keny çok kıymetliyse başkasına satsın. Bulabilse zaten beklemez. Beşiktaş üstünden prim yapmaya kalkmasın” demişti. Bu açıklamaların ardından Göçmez, Çebi’ye cevap vererek, “Bize resmi teklif yapıldı, kabul ettik. 5 gün sonra transferin iptal olduğunu öğrendik. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin basına yapmış olduğu açıklama üslup tarz ve yaklaşım kendi camiasını bağlar” çıkışı yapmıştı. Çebi olaya, “Bir daha Beşiktaş’ın adını ağzına alırsa, altında ezilir. Bu kulüp hakkında konuşan kim olursa olsun önce haddini bilecek. Bilmez ise gerekeni yaparız” dilerek nokta koymuştu. İşte bir oyuncu transferi yüzünden Beşiktaş’ı karşısına alan Göçer’in, Arat’ın yönetim ekibinde yer alacağının öğrenilmesi tuhaf karşılanıyor. Tüzük gereği aynı ligde olan bir kulübün üyesi olamıyor. Eğer Arat’ın yönetimine girip göreve gelinir ise, Bandırmaspor başkanlığından ayrılmak durumunda kalacak.

Başkent’te sunum gerginliği

Adaylar Ankara’da farklı toplantı ve etkinlikler ile oy talebinde bulunuyorlar. Anadolu Beşiktaşlılar Derneği’nde, Hasan Arat’ın toplantısı yüksek gerilime sahne oldu. Arat’ın önce: Derneğin: 19.03 olarak belirlediği başlangıç saatini başka toplantı var diyerek 18.00’a alması sıkıntı yarattı. Toplantıda Arat, proje tanıtımındaki videoyu göstermek istedi. Dernek Başkanı Kemal Erdoğan, kendisini uyarıp, “Vaktinizin olmadığını söylediniz. Bunları zaten herkes izledi. Soru cevap bölümüne geçsek. Üyelerimizin aydınlanmak istediği konular var” talebinde bulundu. Arat’ın ters tepki verip, bu talebi geri çevirmesi şok etkisi yaptı. Yaşanan gerginlik ve sıkıntı üyelerin sağduyulu davranışı ile yatıştırılabildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Dostları, ‘Adalı’ dedi

Kulübün en çok üye potansiyeli bulunan dernekleri arasında yer alan Beşiktaş Dostları Derneği seçimde Serdal Adalı’ya destek vereceklerini açıkladı. Dernek Başkanı eski yönetici Bülent Deriş, “Her daim kulübün içinde yer alan Adalı’dan yana olmaya karar verdik. Hiçbir talebimiz olmadan bu kararı aldık. Seçimden seçime Beşiktaş aklına gelen, ya da sadece aday olduğunda Beşiktaş diye ortaya çıkanlara karşı duruş gösterdik” dedi.

YORUM YAZ