MENÜ

Sancılı döneme doğru

Abone Ol Google News

Büyük değişimler sancılı olur. Yönetim, kulübün vitrini olan futbolda köklü değişim başlattı. Gelinen noktada bu durum kaçınılmaz. Şöyle ki, kaba hesap ile tüm borçların toplamı 7. 3 milyarı aşmış. Sadece yıllık faiz yükü 200 milyona doğru gidiyor. Bu şekli ile kulübün yaşaması asıl sıkıntı. Nasreddin Hoca’nın göle maya çalma hikayesini hepimiz biliriz. Hocaya, “Göl mayalanır mı?” diye sormuşlar. “Ya tutarsa” cevabı almışlar. Yönetimin çalışması bu düşünceden uzak. Hamle yapalım da ya tutarsa nefes alırız değil. Olay şu; ya tutacak ya da tutacak. Ceyhun Kazancı, futbolun patronu. Amaç 4 yıllık vade. Bu süreç içinde takımı gençleştirme. Zamanla yıldız takviyesi. Takımın yıllık toplam maliyetinin 30 milyon Euro’nun altına inmesi. Bu süreç sonunda, yurt içi ve dışına futbolcu ihraç edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

ya rış içinde olmak...

Elbette bunları yaparken lig ve kupada yarışın hep içinde olmak. Gelinen noktada çalışmalar isabetli. İcraatlere bakılacak artık. İlk iş olarak Vida ve Larin’e taviz verilmedi. Size ödeyebileceğimiz rakam bu. Daha iyisini bulup gitmek isterseniz. Hemen vedalaşırız dendi. Eğer uygulamaya geçerse herkese örnek olur. Hiçbir futbolcu kulüple parasal tartışmalara girmez. Tıpkı Avrupa'nın büyük kulüplerinde olduğu gibi...

Haberin Devamı

Önder hoca geri gidiyor

Yabancı hocalarda hedefi tutturamayan Beşiktaş, sezon sonuna kadar Önder Karaveli’ye görev verdi. Önder hoca, ilk başta çok doğru seçim ve hamleler yaptı. Kadro ve sistemi değiştirdi. Herkesin kalbine dokundu. Ancak son haftalarda ‘sisteme’ uydu. Kenan Karaman ve Gökhan Töre’den kurtarıcı yaratma çabasına girdi. Kendini inkar edercesine de savunması oldu. Oysa beklentiler farklı idi. Sadece bu iki isim değil, katkı veremeyen diğerleri ile de yol ayrımı. Emirhan hamlesi dışında öne çıkan icraatı olmadı. Yapma hocam. Geri değil, ileri bak. Bindiğin dalı kesip takımı da sürüklüyorsun. Malatya maçı mesela. Kenar yönetimin yanlış kadro tercihi ve hamleleri ile kazanılamadı.

Ahmet Nur Çebi açık şans

Başkan Çebi’nin, Mayıs ayındaki seçimde yeniden aday olacağını açıklaması bir ilk. Aynı zamanda şans. Öncelikli olarak kulüp için. Sonra da; kendisi ve diğer adaylar için. Şimdiden herkes yoğun çalışma içinde. Rekabet hep başarı getirir. Te k ya da zayıf adaylı seçim, sadece yönetimi belirler. Yönetim koltuğuna gelenler, iktidar olamaz! Güçlü Başkan kadar, güçlü muhalefet de, olursa iktidar daha da güçlü olur. Bu arada Çebi ve diğer aday(!) şimdiden yönetime alacakları isimleri belirleme çalışması içindeler. Diğer güçlü aday bu konuda ağırdan alıyor. Çebi’nin ise 4 önemli yeni yönetici isimleri, ceketinin sağ iç cebinde!

Yolcu yolunda gerek

Ye ni sezon öncesi kadroda büyük değişim olacak. Batshuayi, Vida, Gökhan, Kenan, Salih, Welinton, Larin gibi isimlerin yanı sıra sürpriz oyuncularda listeye eklenebilir. Alex, Oğuzhan ve futbola veda etmesi düşünülen Atiba gibi. Bu isimlerin yerine genç takviyeler planlaması var. Portekiz, Afrika ve Güney Amerika’dan oyuncu bankası çoktan devreye sokulmuş durumda.

YORUM YAZ