MENÜ

Onur'un durumu Onur'a bağlı!

Abone Ol Google News

Şenol Güneş, göreve gelir gelmez, Kayserispor’lu Onur’un ismini attı ortaya. Bu futbolcuya, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da talip olduğu ileri sürüldü. Beşiktaş, önce takas formülü önerdi. Ancak seçim kongresi gerekçe gösterilip net cevap ve muhatap bulamadı. Transfer öncesi yaşananların özeti bu. Fenerbahçe, tecrübeli futbolcu için kulübünü ile temasa geçti. Belli bir zeminde anlaşma sağlandığı belirtildi. İşte tam bu sırada Onur, Beşiktaş’a imza attı. Burada ne Kayserispor ne de Beşiktaş’ın kabahati yok. Sorumluluk futbolcuda. Şöyle ki; futbolcunun temsilcisi, “3 sene sözleşme uzattık. Ancak 1.1 milyon Euro karşılığı ayrılma maddemiz var. İlgili yazışmalar ve yaptığımız ek protokol burada“ diye sözlü ifade ve yazılı ibrazda bulundu.

Haberin Devamı

Zorla alacak değil!

Beşiktaş Yönetimi, buna istinaden o parayı serbest kalsın diye yatırdı. Kayserispor, bunu kabul etmeyip geri gönderdi. Zira futbolcu ile yapılan ve federasyona gönderilip onaylanan sözleşmede böyle ayrılık maddesi olmadığının altını çizdi. Futbolcunun sunduğu protokolün ise sözleşme imza yetkisi olmayan biri tarafından yapıldığını açıkladı. Taraflar, konuyu uyuşmazlık çözüm kurulu (UÇK) ya taşıma arefesindeler. Onur Bulut... Yok yere olayın buralara gelmesine sebep olan kişidir. Fenerbahçe, bonservisi için 2.9 milyon Euro karşılığı anlaşmaya varmış. Kulüpler anlaşmış. Çıkıp, “Ben Beşiktaş’ta oynamak istiyorum dersin. Fenerbahçe aradan çekilir. Zorla alacak değil.

Haberin Devamı

Bağımsız hareket etik değil

Resmi sözleşmende yazmayan, ancak ek protokolde var olduğunu iddia ettiğin özel maddeye gelince. Önce Kayserispor Başkanı ile konuşur, anlaşır parayı ödeyip serbest kalırsın. Her ne olursa olsun, sözleşmen olduğu kulüpten bağımsız hareket etmek hiç etik değil. Yarın çıkıp farklı kulübe gidip, Beşiktaş’ı benzer durum içine sokmayacağını kimse garanti edemez. Öyle değil mi?

Bu olay yıllar öncesini hatırlattı. Mehmet Topuz transferi. Formalar giyildi, pozlar verildi Antalya’da. Sonrası malum.

İşte bu yüzden Onur Bulut, olayı çözecek kişi sensin. UÇK hukuki boyutu inceler, bir karar verir. Orası ayrı. Ancak vicdanlarda her iki kulüp ve spor kamuoyunun rahatsız olmayacağı sonuç önemli.

Kaotik ortam yarattı

Beşiktaş ve formasını giydiğin kulüpleri bir kaotik ortama sürükledin. Karşı karşıya getirdin. İki kulüp yöneticileri, sosyal medyadan birbirlerine meydan okumaya kadar gittiler. Ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas süreçte, saçma sapan transfer gündemi yarattın. Ara dönemde birçok transfer yapıldı. Sessiz, sedasız. Bir tek sen varsın masada. Yersiz, zamansız, gereksiz. Buradan çıkaracak olan tek adres yine sensin. Lütfen gereğini yap artık!

YORUM YAZ