MENÜ

On puanlık maç

Abone Ol Google News

Kötü gidişe derbi galibiyeti ile son veren Beşiktaş, Antalya deplasmanına moralli gitmişti. İlk yarıyı iki farklı önde kapayan Kartal, bir o kadar da kaçırdı. İkinci devre, bu kez Antalya sahne aldı. Maçı çevirecek pozisyonlar bulsa da, yapamadı. Yeni yönetim ile ligde beyaz sayfa açan Beşiktaş, zirvedeki; Trabzon, Başakşehir ve Alanya’nın kayıpları sonrası, üç puandan fazlasını kazandı. Deplasman handikabını da yenen Avcı’nın ekibi, lige ara verip UEFA grup maçını beklemeye geçti.

Haberin Devamı

Önce kaçırdı sonra attı

Kartal maça çok hızlı başladı. Daha ilk dakikalar içinde Ljajiç, boş kaleye kaçırdı. Ama baskı artarak devam etti. 9’da ileri çıkan Vida, serbest atıştan gelen topu, kafa ile ağlara bıraktı: 0-1. Öne geçen Avcı’nın ekibi; yoluna tam gaz devam etti! Nitekim, 11’de savunma arasına dalan Diaby, affetmedi: 0-2. Bu skor ile rahatlayan Beşiktaş, oyunu da istediği gibi yönlendirdi. Savunmada Vida resmen iki kişilik oynadı. Orta alanda Atiba yine kusursuzdu. Lens ve Ljajiç bu yarıda, daha etkili olabilse, maç çok erken biterdi! Devrenin son dakikası içinde Lens’in boş kaleye atamadığı gol, şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

Roller değişince

İkinci yarı, tam tersi durum çıktı ortaya. Bu kez Antalya oynadı, Beşiktaş seyretti. Skoru koruma içgüdüsü ile sahaya çıkan Kartal, üst üste pozisyonlar verdi. Mukairu 52’de savunmayı geçip durumu 1-2’ye taşıdı. Bu gol ile umutlanan Bülent Korkmaz’ın takımı, baskıyı artırdı. Sağlı sollu ataklar ile yüklendi. Ev sahibi takım, Burak hamlesine rağmen, savunmasını öne çıkarıp puan için risk aldı. Savunma iyi kademe yaptı, Karius kalesini iyi kapayıp gole izin vermedi.

YORUM YAZ