MENÜ

Lucescu böyle istedi

Abone Ol Google News

Başlığa bakıp da, “Ne alaka!” demeyin... Rumen hoca, Sergen Yalçın’da hiç yanılmadı. Önce futbolcu, ardından da hoca olarak,“Şampiyon yapar” dedi. Sanki kahin, ikisi de aynen çıktı. Nasıl mı, işte gizemli olay. Yıl: 2002. Yeni sezon öncesi. Yer: Akaretler’deki kulüp binası. Başkan Serdar Bilgili, Genel Sekreter Hüsnü Güreli ve Futbol Şube Sorumlusu Yıldırım Demirören. İmza artırdıkları Mircea Lucescu ile masadalar...

Haberin Devamı

‘Sergen’i alın yeter’

Rumen hoca, aynen şunu diyor: “Tam olarak isteğiniz ne? Kadroyu ona göre kurmam gerek. Genç bir ekip yaratıp başarıyı gelecek yıllara yaymak mı, yoksa..” Başkan Bilgili, sözünü kesiyor. “Bizim 100. yılımız. Sonrası falan yok. Hemen şimdi şampiyonluk.” “Peki” diyor Lucescu. Ve ekliyor. “Sergen’i alın yeter.” Oda bir anda buz kesiyor. Herkes birbirine bakıyor. O dönem Galatasaray’da sıkıntılı sezon geçiren yıldız oyuncunun istenmesi şaşkınlık yaratıyor. Sessizliği Rumen hoca bozuyor. “Talebinizi ilettiniz, karşılık verdim. Sergen şampiyon yapar, kefilim.”

Haberin Devamı

‘Takımı şampiyon yapar’

Ve o unutulmaz yılda Beşiktaş bir ilke daha imza atıp mutlu sona ulaştı. Takımın lokomotifi olan Sergen, Galatasaray maçında attığı golle şampiyonluğu getirdi. Bu kez tam 19 sene sonra. Göreve gelen Ahmet Nur Çebi, ilk iş olarak Abdullah Avcı ile ayrılık kararı aldı. Plan şuydu; Lucescu futbolun başına geçsin. Sergen Yalçın teknik direktör olsun. Kapısı çalınan Lucescu, bu kez, “Bana gerek yok. Sergen’i takımın başına getirin, şampiyon yapar, kendisine kefilim” der ve bu olayı anlatır. İşte tecrübeli hocanın müthiş öngörüsü ve Sergen Yalçın gerçeği öyle hayat bulur.

Derbi gibi imza

Sergen Yalçın’ın statta yapılan imza töreni derbi havasında geçti. Görüşme sadece 17 dakika sürdü. Rakam konuşmayan Yalçın, boş sözleşmeye imza attı. ‘Gerisini siz doldurun’ deyip kalktı. Hoca, “Kaleci istemiyorum. Her iki kanat ve santrfor takviyesi lazım. Aklımdaki isim de, Nikola Kalinic” dedi. Fakat mali yapıda yaşanan sıkıntı, bir santrfor almayı bile çok gördü. Belki de en iyisi oldu! Haftalar süren pazarlıklar sonuçsuz kaldı. İtalyan Verona takımına giden Kaliniç; sadece 1 gol atabildi. Vatandaşı Mandzukiç de ilk yarıda takım bulamadı. Gönderilmek istenen Larin mecburiyetten kaldı. Porto’nun kulüp bulmasını istediği Abobuakar, dönme isteğini iletip kulübün tüm şartlarını kabul etti. Burun kıvrılan bu iki futbolcu, şampiyonluk yolunda Kartal’ın gol lokomotifi oldular.

YORUM YAZ