MENÜ

Listelerin ışığında

Abone Ol Google News

Başkanlığa aday iki aday da seçimi kazanmamak için liste yapmışlar (!) Hani öylesine çıkalım, görüntü yapalım diye aday olunsa ancak bu kadar olur. Bu görüş benim değil. Yıllardır içinde yaşadığımız camianın ortaya koyduğu realite. Katılmamak da mümkün değil!

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta bugün mali ve idari, yarın da seçim kongresi var. Üyeler yeni başkanı belirlemek için sandığa gidecekler. Ahmet Nur Çebi ile Fuat Çimen bir numara için projelerini tanıtıp görev yetkisi isteyecekler. Kulüpte her ne kadar; başkanlık sistemi olsa da yönetim listesi de etkin faktör oluyor. Her iki adayın ekibindeki isimleri tek tek lanse etmek yersiz. Ancak Çebi’nin; Kemal Erdoğan, Enis Ulusoy, Hakan Daltaban, Hakan Avşar ve Fırat Fidan’ı liste dışı bırakması dikkat çekici. Yola çıktığı isimlerden sadece biri asil üç kişi ile devam etmesi enteresan.

3 milyon Euro veren olmaz

Kadro dışı kalan isimlere; altyapı, ürün ve pazarlama, futbol A.Ş. gibi yerlerde görev verileceği şeklinde pembe vaatler var. Daha da farklı olanı para. Çebi’nin yönetime girme isteği olanlardan; 1 ile 3 milyon Euro arası kulübe borç vermesini talep ettiği belirtiliyor. Ancak yönetimdeki isimlerin hiçbiri 3 milyon Euro verebilecek imkana sahip değil.

Haberin Devamı

Projelerin yapılma potansiyeli yok

Benzer şekilde Çimen’in ekibi de ortaya atılan projeleri, kulübün bu mali tablosu içinde yapabilme potansiyeli yok. Özetlersek, iki aday da seçimi kazanmamak için liste yapmışlar(!) Hani öylesine çıkalım, görüntü yapalım diye aday olunsa ancak bu kadar olur. Bu görüş benim değil. Yıllardır içinde yaşadığımız camianın ortaya koyduğu realite. Katılmamak da mümkün değil.

Atama gibi isimler!

Aslında bu tercihleri sadece adayların yapmadığı da ortada! Kimine sus payı olmuş. Kimine verdiği desteğin karşılığı iade edilmiş. Bazı isimler ise çok farklı şekilde resmen atama gibi listeyi delmiş. Bunların ışığında seçim ne olur derseniz.. Her zaman iktidarda olan bir adım öndedir. Sürpriz de olmaz değil. Çok zor bir ihtimal olsa da.

Adalı girse kazanırdı

Serdal Adalı yine zamanlama hatası yaptı. İlk aday olduğunda açık ara kazanacağı seçimden son anda çekilip, ABD’ye giderek, başkanlığı Fikret Orman’a ikram etmişti. Daha sonra tepki çeken Orman’ın yönetiminden ekip kurup Çebi’ye karşı kaybetmişti. Şimdi güçlü ve ağırlığı olan yönetim kurup aday olsaydı, ibreyi terse çevirebilirdi.

Kurullar yarışı

Başkan adaylığı için kıyasıya bir yarış yok. Ancak, sicil, denetleme ve disiplin kurulu adayları arasında müthiş bir kapışma var. Son derece centilmenlik içinde geçen sürecin sonunda kaybeden olmayacak. Tek kazanan Beşiktaş olacak. Bu seviyeli rekabet, kalite getirecektir.

YORUM YAZ