MENÜ

Lige keskin dönüş yaptı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi’de ‘hakem kararı’ ile dramatik şekilde veda eden Beşiktaş, ligde zirveye uçtu. Güneş’in ekibi moral bozukluğu içinde çıktığı karşılaşmada, müthiş taraftar desteği ile yüreğini ortaya koydu. Ligin flaş temsilcisi Bursa bir devre dayanabildi. Kartal attığının iki katını da kaçırdı. Üç puan cebe koyan Siyah-Beyazlılar; yarıştaki rakiplerinin maçlarını beklemeye geçti.

Ne olacak şimdi Aboubakar

Aboubakar, “Takım kazansın, yine şampiyon olsun da ben gol atmayım önemi yok” dedi sezon başı. Ama takım O’na bel bağlamış. İki tane net pozisyon buldu, zoru yapıp golleri kaçırdı. Kaçırdıkça da, hem kendini, hem de takımını ateşe attı. Cenk de sıkı markajda kalınca ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

Bursa’yı hapsetmek yetmedi

Kartal, Ukrayna dönüşü üstündeki strese atmış olarak çıktı sahaya. Her geçen dakika baskı kurup, oyunu rakip alana taşıdı. Kalesinde bir kez pozisyon verdi, onda da Deniz uygun durumda golü atamadı. Adeta tek kale oynanan karşılaşmada, Oğuzhan, Necip ve Atiba uyumsuzluğu vardı. Olcay da, beklentilerden uzak kaldı bu yarıda.

Quaresma çok arandı

Özellikle iç saha maçlarında, takımı atağa kaldıran, adam geçen, her iki kanat ve ortadan direk kaleye giden Q7 dün gece çok arandı. Konuk Bursaspor sadece gol yememe üstüne oynadı. Ertuğrul çok iyi kademe yapıp savunmadaki tüm açıkları kapadı.

Tolgay girdi, Kartal uçtu

Güneş, ikinci yarıya Tolgay hamlesi ile başladı. Bu Beşiktaş’ın gerçek kimliğini ortaya koymasına yetti. Oğuzhan ve kenara gelen Cenk ile atak üstünlüğü tavan yaptı. 53’te John’un hareketi ile Gökhan’ın kazandığı penaltıda Cenk sahne aldı. Milli yıldız kaleci Harun ve topu ayrı köşelere gönderip herkesi rahatlattı: 1-0. Öne geçtikten sonra kontrolü bırakmayan Kartal, 64’te Merter’in Oğuzhan’ı indirmesi ile bir penaltı daha kazandı. Cenk aynı köşeye bırakıp skoru 2-0’a taşıdı.

Bursa’nın direnci yok

Schuster’e, ligde 1960’ların futbolu oynandığını iddia ettiğinde kızıyorduk ya, işte dün gece Bursaspor tam buna örnek bir futbol koydu ortaya. Sadece gol yememe üstüne kurulu sistem. Daha doğrusu sistemsizlik. Böyle olunca da sonuç kaçınılmaz oldu. Emre’nin son dakika içinde attığı gol dışında kaleye giden şutu da olmadı.

Yıldırım hiç hata yapmadı

Bülent Yıldırım, mükemmel yönetim gösterdi. Verdiği tüm kararlar ve kartlarda isabetli ve adilane davrandı. İskoçlu hakeme adeta nazire yaptı!..

YORUM YAZ