MENÜ

'Lider'e çelme

Abone Ol Google News

Ligin zirvesinde yer alan Beşiktaş, rakibin attığı goller ile iki farklı öne geçti, skorun üstüne yatmanın bedelini ağır ödedi. Son bölümde iki penaltı ile iki puan ikram etti. Sergen hocanın hamleleri galibiyete yetmedi. Hikmet Karaman'ın cesur futbolu bir puan getirdi. Beşiktaş, Ankaragücü maçı öncesi endişeliydi. Cenk ve Aboubakar'ın yokluğu, gol sıkıntısı demekti. Sırtı kaleye dönük etkili olamayan Larin, teknik ekibi düşündürüyordu. Her geçen dakika gelmeyen gol stres yarattı. Baskı, santrfor yokluğunda skora dönüşmedi. Gerçi maçın başında, Badji'nin Oğuzhan'a yaptığı penaltı vardı. N'Koudou, geri pası verir gibi atış kullanınca, Korcan rahat çıkardı. Devre başladığı gibi bitiyor derken, 45+4'te Kulusic çıktı sahneye. Ghezzal'ın serbest atıştan gelen topunu kafa ile kendi ağlarına bıraktı: 1-0.

Haberin Devamı

İkinci yarı da, aynı oyun devam etti. Kulusic 52'de de sahne aldı. Bu kez Rosier'in ortasına uçarak kafa vurup, ikinci kez Korcan'ı avladı: 2-0. Rakibin kendi kalesine attığı gollerle rahatlayan Sergen Yalçın'ın ekibi kontratak yemeye başladı. Başkent temsilcisi tehlikeler yarattı. Nitekim 65'te fark bire indi. Welinton'un kendisine yaptığı penaltıyı gole çeviren Paintsil, takımına umut verdi: 2-1.

Haberin Devamı

Maç gitti geldi

Beşiktaş, oyunun son bölümünde skoru tutmaya gitti. Bu da rakibin işine yaradı. Savunma ileri çıkıp, orta alana destek oldu. Risk alıp yüklenen Ankaragücü, defansı aşamadı. Gökhan Töre hamlesi de durumu değiştirmeye yetmedi. Takımı bir kişi eksik oynatan Mensah ile yorgun düşen Atiba; orta alan üstünlüğünü rakibe kaptırdılar. Ghezzal ve Rosier sağ kanattan etkili oynayıp, nefes aldırmasını bildiler.

Kartal tam üç puan cepte derken, Gökhan Töre; ilk uzatma dakikası içinde Paintsil'i indirdi. Bu futbolcu kazanılan penaltıyı 90+3’te bu kez ters köşeden ağlara gönderdi: 2-2. Hiç hesapta olmayan bu skor, Siyah-Beyazlılar'ın keyfini kaçırdı.

YORUM YAZ