MENÜ

'Lider'e çelme

Abone Ol Google News

Ligin zirvesinde yer alan Kartal, Hatay’a üç puan için gitti. Maçın başında öne geçen Beşiktaş’ın rahat kazanması beklentileri doğdu. Ancak üst üste yenilen iki basit gol ile geri düştü. Devreyi eşitlik ile bitirmeyi başarsa da, galibiyet golünü bir türlü bulamadı. Zorlu yarışta iki puan ikram eden Sergen Yalçın’ın ekibi, can sıktı. Ömer Erdoğan ile çıkış yapan Hatay, güçlü rakibi önünde bir puanı hanesine yazdırmasını bildi.

Haberin Devamı

Golü attı, yattı

Beşiktaş deplasmanda olmasına rağmen maça hızlı başladı. Hatayspor daha ne olduğunu anlamadan topu ağlarında gördü. 6’da Ghezzal’ın pasında Aboubakar şık vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1. Bu kez de Kartal, ev sahibine ayak uydurdu. Golü attıktan sadece bir dakika sonra, Akintola’nın taşıdığı topta Boupendza düzeltip vurdu, Ersin topu altından kaçırdı: 1-1.

Karşılıklı ataklar her iki kalede tehlike yarattı. 23’te son haftaların formda ismi Boupendza, şahsi becerileriyle takımını öne geçiren golü attı: 2-1. Geriye düşen Sergen hocanın ekibi, daha çok risk alıp eşitlik için bastırdı. Kalesinde pozisyonlar verdi. Karşı kalede de pozisyona girdi. 41’de Ghezzal’ın köşe atışında kaleci boşa çıktı. Larin kafa ile boş kaleye bırakıp devrenin skorunu belirledi: 2-2.

Haberin Devamı

Yıldızlar belirledi

Bu yarıda Kartal; orta alanda Atiba, Necip ve Souza ile fiziki üstünlüğü ele geçirmekten öteye geçemedi. Teknik kapasitesi üstün isimlerin 11’de yer almaması dikkat çekiciydi. Hücumda Ghezzal, Aboubakar ve Larin takımı sürükleyen isimlerdi. Kaleci Ersin ile Welinton çok hata yaptılar. Hatay’da; Akintola ve Bounpendza fark yaratırken, kaleci Akın hatalı çıkışını pahalıya ödedi.

Tek kale oynadı

Kartal, ikinci yarı sahaya iyice ağırlığını koydu. Savunma ve orta alanını ileri taşıdı. Atak üstüne atak yaptı. Her geçen dakika sete dönen maçta, Hatayspor oyundan düştü. ‘Bir puan olsun, bizim olsun’ mantığı ile sadece gol yememeye odaklandı. Bu da seyir zevki ve pozisyon zenginliğini azalttı. Oğuzhan ve N’Koudou hamleleri de, skora yansımadı. Bir türlü çıkmayan gol, stres yarattı.

YORUM YAZ