MENÜ

Lider tutulmuyor

Abone Ol Google News

Lig lideri Beşiktaş, Karagümrük engelini de kayıpsız geçti. Maça tam kadro çıkan Sergen Yalçın'ın takımı ilk yarı gole gitmekte biraz zorlandı. İkinci yarı açılan Kartal, farka uçtu. Ev sahibi Karagümrük ise, tüm iyi niyetine rağmen, zayıf kaldı.

Haberin Devamı

Kaçan kaçana

Beşiktaş sahaya sadece gol yememe adına çıkan Karagümrük karşısında zorlanmadı, ancak sıkıntılı anlar yaşadı. Baskıya, ataklara rağmen geciken gol, stres yarattı. Atiba maçın başında boş kaleye kaçırdı. Aboubakar zoru yapıp dışarı attı. Savunmasını öne çıkaran Kartal, bu yarı sadece yarım pozisyon verdi. Onda da Borini final vuruşunda etkisizdi.

Hoca farkı

Sergen Yalçın 37’de kanatların yerini değiştirdi. Sağ tarafa geçen N’Koudou, golün hazırlayıcısı oldu. 44’te bu oyuncunun getirdiği topla buluşan Aboubakar; düzeltip sert vurdu: 0-1. Gol ile rahatlayan Kartal, oyunu tek kaleye çevirdi. 50’de Mensah kendi topu ile girip, sol ayak ile uzak köşeye bıraktı: 0-2. Mensah'ın 64’te bir şutu da yan direkte patladı. Tamamen rahatlayan Beşiktaş top çevirip, rakibi oyundan kopardı. Topla buluşma alanını geniş tutup, aynı anda her futbolcunun oyunda kalması sağlandı. Her geçen dakika direnci tükenen Karagümrük daha fazla gol yememek için komple kapandı. Kontrataklar ile sürpriz gol kovaladı. 66'da Rıdvan'ın pasında Larin skoru 3-0 yaptı.

Haberin Devamı

Attı çıktı

Yeniden formasına kavuşup 11’de şans bulan Mensah, kilit açan isim oldu. Tecrübeli ayak 70’te de takipçiliğini konuşturup durumu 4-0'a taşıdı, sonrasında yerini Dorukhan'a bırakıp kenara geçti. Kartal, farkı artırınca daha rahat oynamaya başladı. 78’de Karagümrük, Borini’nin ayağından penaltıdan gol buldu: 1-4. Haftalar sonra takıma geri dönün Ljajic’in attığı golü ise ‘VAR’ iptal ettirdi.

YORUM YAZ