MENÜ

Larin ile tura uçtu

Abone Ol Google News

Puan durumunda zirvede bulunan Beşiktaş, kupada da yoluna devam etti. Ligde farklı geçtiği Rizespor karşısına yedek ağırlıklı kadro ile çıkan Kartal, Larin ile galip gelip çeyrek finale kaldı. Galatasaray derbisi öncesi moral bulan Sergen hocanın takımı, Karadeniz temsilcisi önünde ikinci yarı etkili oyunu ile dikkat çekti. Rizespor, direnmesine rağmen tur içir gerekli golü bulamadı.

Haberin Devamı

Sessizlik

Ayaz gecede soğuk hava oyunu etkiledi. İki takım oyuncuları da, bir türlü maç ritmini bulamadı. Gol için karşılıklı atak denemeleri ilk yarıda sonuç vermedi. Genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçen bu yarıda, şans verilen yedekler vasatı aşamadılar. Sergen hocanın erken gol bulup, turu sıkıntıya sokmama planı, sahaya pek yansımadı. Dorukhan, Oğuzhan ve Mensah, merkez orta sahayı iyi idare ettiler. Ancak Ghezzal ve N’Koudou kanatlarda verimsiz kaldılar. Pas alamadığı için geri gelen Abobuakar, rakip savunmayı rahatlatmış oldu!..

Kaçan kaçana

Kartal, ikinci yarıya daha iyi başladı. Larin hamlesi hücuma hız ve pozisyon zenginliği getirdi. Kanadalı üst direğe takıldı. Ardından Mensah boş kaleye atamadı. Rize’nin kontratak denemeleri tehlike yarattı. Sergen hoca, ilerleyen dakikalar içinde oyundan düşen, Mensah ile Ghezzal’ı kenara aldı.

Haberin Devamı

Altın kafa

Maçın uzatmalara gitmemesi için risk alan Beşiktaş; oyunun son bölümünde baskıyı iyice artırdı. Sağlı sollu atak üstüne atak denedi. Skor için bindirmelerde bulundu. Bir türlü gelmeyen gol sıkıntı yarattı. Turu bu sezon fırtına gibi esen Larin getirdi. 86’da Oğuzhan’ın kullandığı köşe atışında, Necip’in aşırdığı topta arka direkte kendini unutturan genç golcü, kafa ile ağları buldu: 1-0.

YORUM YAZ