MENÜ

Kurtuluş gecesi

Abone Ol Google News

Beşiktaş, taraftarı önüne özür maçına çıkıyor. Fernando Santos ile yeni ivme yakalayan Kartal, farklı Pendik yenilgisi ile taraftarını üzmüştü. Kendisi gibi çalkantılı sezon geçiren Adana Demirspor önünde bir anlamda telafi gecesi olacak. Güney ekibi yeni hocası Hikmet Karaman ile sürpriz peşinde koşacak. Karaman bu tür maçlarda görev yaptığı takımları iyi motive etmesi ile biliniyor. Hocanın bu taktiksel anlayışı Beşiktaş için handikap..

Haberin Devamı

Santos etkisi...

Portekizli hoca, oyuncularından kendi sahalarında mükemmelliyet istemişti. Son maçın ardından ise utanç duyduğunu itiraf etti. Tecrübeli çalıştırıcının takıma etkisi tartışılmaz. Fakat, bunun yüzde yüz olarak sahaya yansıdığını henüz söylemek mümkün değil. Santos’un, Pendik maçında sahaya sürdüğü kadro, yaptığı hamleler hatalar zinciri oluşturdu. Bakalım hoca radikal kararlar alabilecek mi? Mesela formsuz günler geçiren Mert, etkisiz kalan, Onur, Umut. Takımı bir eksik oynatan Tayfur. Orta alanda çıkış yakalayamayan Demir Ege. Savunmada rakibi İzlemekten öte geçemeyen Talha- Zaynutdinov ikilisi ve forvette yer verdiği farklı isimlere ayar çekebilecek mi!

Haberin Devamı

Merkez sıkıntısı...

Beşiktaş, orta sahasının etkili isimlerinin performansı ile sonuca gidiyordu. Önce Chamberlain ardından Amir sakatlanıp sezonu kapadılar. Bu kez Salih eksik. Gedson uzun sakatlık sonrası fiziki açıdan hazır değil. Bölgeye adapte edilen isimler, aslar gibi etki edemediler. Merkezi sistemin çökmesi; siyah, beyazlı ekibin skor üretmesinin önündeki en büyük engel. Zira takım topu kullanıp oyun kuramıyor. Organize olamadığı için de kanatlar işlemiyor. Forvet top alamadığından, rakipler savunmayı önde kurup tehlikeli oluyorlar. Bu olumsuzlukları çözme şekli belli: Transfer. Henüz katılım yok. Sahi Beşiktaş, Svensson’u kadrosuna kattı. Kulübeye mahkum etti. Beşiktaş gibi büyük takım, ara dönemde kulübeye transfer yapmaz. Yine de bu olumsuzlukları çözecek kişi Santos. Bekleyip göreceğiz.

YORUM YAZ