MENÜ

Kupa rezaleti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Böylesi görülmedi. Samsun’da adı ‘Süper Kupa’ olan final sonrası tam bir kaos yaşandı. Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte Konyaspor tribünleri sahaya indi. Binlerce kendini bilmez seyirci, sağa sola saldırıp arbede çıkardı. İki takımın final mücadelesi gölgede kaldı. Organizasyonda amatörlük örneği veren federasyonun yarattığı güvenlik ihmali geceye damgasını vurdu. Beşiktaş tribünleri onca tahrike rağmen yerinde kalıp, faciayı önledi. Örnek gösterilen Konya ise, geceye kara ‘leke’ sürdü..

On numara faktörü

Beşiktaş orta alanında sıkıntı büyük. Atiba eski gücünden uzakta. Böyle olunca da, beklentilere karşılık veremedi. Bu durum; rakipten top çalma ve karşı tarafın oyun kurmasına izin vermemeyi ortadan kaldırdı. Oğuzhan-Tolgay ikilisi oyunu her iki yönde koparmaya yetmiyor. 10 numara giymek başka, onun özelliklerini sahaya taşımak başka. İşte bu anlamda Talisca’nın yokluğu bariz hissedildi. Göbek böyle olunca, kanatlardaki Quaresma ve Babel de istedikleri topları alamayıp oyundan düştüler.

Konya üstün oynadı

Her ne kadar adı süper kupa finali olsa da, Kartal için hazırlık maçından öteye geçemedi. Konyaspor ise büyük ciddiyet içinde mücadele etti. Savunmasını önde kurdu. Orta sahayı kalabalık tutup, Beşiktaş’ı sürekli hataya zorladı. Nitekim 33’te Tosic, Traore’i kaçırdı; bu oyuncu da şık gole imza attı: 0-1.

Negredo girince

Güneş yeni santrfor Negredo ve Caner hamlesi yaptı. Bu dakikadan sonra Kartal’ın baskısı arttı. Özellikle Caner ile sol taraftan etkili bindirmeler geldi. 77’de Caner’in taç atışında Negredo topu akıllıca bıraktı, Cenk güzel golle skora denge getirdi: 1-1. Maçın uzatmalara gideceği düşünülürken, Pepe’nin neden olduğu penaltıda, Skubic kupanın sahibini tayin etti: 1-2.

YORUM YAZ