MENÜ

Kendi düşen ağlamaz

Abone Ol Google News

UEFA Kupası için yedekler sahaya sürüldü. İlk yarı iyi oynayıp devreyi galip bitiren Kartal, ikinci yarı durdu. Net golleri kaçırdı. Rakibe yine gol ikramında bulundu. Penaltılarda; Welinton boğaza, Larin kalecinin kucağına attı. Sergen Yalçın’dan yoksun sahaya çıkan Beşiktaş, Portekiz temsilcisi Rio Ave önünde turu kaybedip, lige döndü.

Haberin Devamı

Pozisyon vermedi

Farklı kadro ile sahaya çıkan Kartal, ilk yarıda rakibini kaleye yaklaştırmadı. Defansı önde kurup, alan savunması yaptı. Bu taktik ile Portekiz ekibine, oyun kurma şansı tanımadı. Uzun paslarla gole gitmeyi deneyen Beşiktaş, 15’te hedefine ulaştı. Necip’in ortasında Güven kafa ile golünü attı: 1-0.. Golün ardından baskı sürdü. Dorukhan yan direğe takıldı.

Orta alan etkisi

Ljajiç’in 11’e dönmesi topun Kartal’da kalmasını sağladı. Dorukhan-Oğuzhan ikilisi de uyum içinde oynadı. Lens ve Boyd’un görev yaptığı kanatlar biraz daha etkili olsa, skor farklı olurdu. Yeni transfer Montera ilk maçında pozisyon hatası yapmadı.

Bir saatlik kapasite

İkinci yarı, rakip takım kalabalık gelmeye başladı. Ancak iyi kapanan savunma karşısında final vuruşlarında başarısız oldular. Her geçen dakika Beşiktaş’ın yorulup oyundan düşmesi dikkat çekti. Özellikle 60’tan sonra kopmalar başladı. Bu da motivasyon ve top kayıplarını beraberinde getirdi. Sergen Yalçın’ın uzaktan verdiği direktifler doğrultusunda yapılan hamleler de, duruma çare olamadı.

Haberin Devamı

Antalya’nın kopyası

Ligde Antalyaspor önündeki hatanın kopyası yaşandı. Sadece skoru koruma içgüdüsü ile zamana oynama pahalıya maloldu. 85’te Moreira, savunmanın izlediği pozisyonda kafa ile skora denge getirdi: 1-1. Beraberlik sonrası; Mensah iki kez boş kaleye kaçırdı. Uzatmalarda maç gidip geldi. Gökhan net pozisyonda golü atamadı. Utku son dakika içinde Mane’nin şutunu müthiş kurtardı.

YORUM YAZ