MENÜ

Kazancı devrimi

Abone Ol Google News

Başkan Ahmet Nur Çebi ve ekibi kulüpte bir hantal devre nokta koyma kararı aldılar. Futbolun başına getirilen Ceyhun Kazancı’dan köhnemiş sistemin değiştirilmesi için proje istediler. Transferde tüm görüşmeleri profesyonel görev yapan isme bıraktılar. Altyapı dahil tüm konular tek ismin altında toplandı. İşte tam bu esnada Sergen hoca görevi bıraktı

Haberin Devamı

'Anlat bakalım Ceyhun'

Çebi, 'Büyük takımların her zaman bir ‘B’ planı vardır.. Hatta daha da fazlası' diyerek tesislere gitti. Kurmayları İle birlikte Kazancı’ya, “Hadi anlat bakalım Ceyhun.. Nasıl yol haritası çizme planın var..” dedi.

'Düzenin değişmesi kaçınılmaz'

Kazancı özet ile şöyle sunum yaptı: “Futbolda bunlar var. Senelerden beri aynı çürüyüp tükenmiş sistem sürüyor. Yönetimler gidip sırf ismi var diye özellikle yabancı hocalara servet ödüyor. Onlar bunu kullanıp maliyeti yüksek transferler istiyor. Kendini düşünüyor. Böylece kulüp ağır borç altına giriyor. Kapitülasyon gibi ağır sözleşmeler yapılıyor. Baktığımızda buna endeksle başarı da yok ortada. Real Madrid’den iki hoca geldi.(Toshack, Del Bosque) Türkiye tecrübesi olan Feldkamp. Milli takımda sükse yapan Bilic. Daha eskilerden İtalyan dehası Scala. Fransızların göz bebeği Tigana.. Örnekler çok. Sonuç yok. Her ekolden gelen giden var yani. Şimdi ya bu bitik düzenin parçası olacağız ya da yeni sayfa açacağız.”

Haberin Devamı

'Sancılı değişim ile yaparız'

“Köklü değişim sancılı ve zor olur. Ama bunu yapmalıyız. Şöyle ki; genç başarıya aç. Özellikle genç yetenekleri iyi bilen. Şans veren. Kendini ispatlama adına maddiyatçı olmayan hocalar ile bu mümkün. Yoksa Roma’ya gider 15 milyon Euro verip Mourinho’yu alıp geliriz. Sadece borç batağı yaratırız. Futbol isim değil sistem işi artık. Farke, Pinheiro aklımdaki ilk iki isim. Arkası da var. Önder hoca da ekipte yer alsın. Avrupa’nın yeni Porto ve Ajax’ı olabiliriz. Portekizli hocanın ülkesi yanı sıra, Brezilyalı ile Afrika'ya yönelik çok geniş genç oyuncu bankası var.. Düşük maliyet ile alıp, dünya futboluna yüksek rakamlar İle futbolcu ihracatı yaparız. Ancak böyle maddi yükün altından kalkarız.”

Sabah oldu süre doldu

Tesislerdeki toplantı sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Son kahveler içildi. Kazancı’nın yol haritasına onay çıktı. Bu devrim niteliği taşıyan projeye start verildi. Alman hoca yüksek maliyet ve uzun süreli sözleşme çıkardı. Bruno Pinheiro ise; 600 kendisi bir o kadar da altı kişilik ekibi için talepte bulundu. Bu rakamlarda bile ısrar etmedi. Yönetime bıraktı. ‘Hayalim bu’ karşılığını verdi. Şimdi futbolun içinde olan hepimize destek olmak düşüyor. En azından moral ve cesaret vermek. Bir kurtuluş ateşi yakıldı. Sönmemesi için çaba sarf edilmeli.

YORUM YAZ