MENÜ

Kayıpsız uçuyor

Abone Ol Google News

Şampiyonluk yarışını sürdüren Kartal, zorlu Malatya deplasmanından da üç puan ile dönmesini bildi. Yoluna kayıpsız devam eden Sergen Yalçın’ın ekibi, ilk yarı vasatı geçemedi. İkinci yarı gerçek yüzünü ortaya koyup rahat kazandı. Attığının dört beş katını kaçırdı. Ev sahibi takım da, pozisyonlar bulmasına rağmen, puan için skor üretmeyi başaramadı.

Haberin Devamı

Üç ön libero ile çıktı

Beşiktaş hücum ağırlıklı futbolunu ilk yarı ortaya koyamadı. Souza, Necip ve Atiba aynı anda 11’de sahaya çıktılar. Bu tercih orta alana direnç katsa da hücum futbolu oynayan Kartal’ın hızını kesti. Yeni Malatyaspor da kontrollü oynadı. Karşılıklı cılız ataklar skora yansımaktan uzaktı. Ghezzal ve Rosier’in görev yaptığı sağ kanat daha verimli oldu. Genelde bu taraftan yapılan bindirmelerde, son vuruşlar etkili olamadı.

Kaptan iş başında

İkinci yarı Sergen hoca Mensah’ı oyuna alarak durumu terse çevirdi. Orta alanda iyi organize olan Kartal, daha olgun atak yapmaya başladı. Ev sahibi takımın kalabalık savunma anlayışına rağmen, sağlı sollu atakların yanı sıra, merkezden de yüklendiler. Nitekim 59’da beklenen gol geldi. Abobuakar’ın ara pasında topla buluşan Atiba, sağ çaprazdan golünü attı: 0-1. Öne geçen Beşiktaş hız kesmedi. Skoru korumak yerine, tempo artırıp farkı artırma yolunu tercih etti. Girdiği pozisyonlarda final vuruşlarında sıkıntı çekti. Hamle oyuncusu olarak oyuna giren Gökhan, maça büyük hareketlilik getirdi. Kaçan goller rakibe cesaret verdi. Yeni Malatyaspor, risk alıp çıkmaya başladı. Mücadele ve heyecanın doruk yaptığı bu yarıda ortaya konulan futbol göz kamaştırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ