MENÜ

Kayıp sene

Abone Ol Google News

Beşiktaş için çalkantılı yıllar çok yaşandı. En azından bizim şahit olduklarımız içinde böylesi hiç olmadı. İdari, sportif ve mali açıdan her şey ters yüz oldu. Oysa yeni sezona Şenol Güneş ve biraz gecikmeli de olsa yeni transferler ile başlandı. Başkan Ahmet Nur Çebi, Sergen hoca sonrası Güneş’in patlayacağını düşündü. Evdeki bu hesap, çarşıya uymadı. Güneş ile Ceyhun Kazancı zoraki aynı masa etrafına oturdular. Yönetim adına Emre Kocadağ ile de soğuk savaş yürüten Güneş, Başkan’a da sırt çevirdi. Özellikle transferlerde kaos ortamı yaşandı. Kazancı’nın önerdiği isimleri Güneş veto etti. Bunu yaparken yeni isim vermedi. Yapılan transferlerin katkısı olmayınca iki taraf topu birbirlerine attı. Güneş, kalitesizlikten bahsetti. Başkan canlı yayında, alınan her oyuncuda hocanın onayı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Parasını aldı...

Yönetim ile teknik heyet arasındaki bu sıkıntı sahaya yansıdı. Taraftar takımın durumunu ilk günden iyi tahlil etti. Haklı tepki koydu. Bazen etik sınırları aşıp işi abartsa da maçlardaki karşı duruş dikkat çekti. Güneş zeki bir hareket yaptı. Parasını aldı, kaçtı. Yönetim de alınan sonuçlara dayanmadı. Kazancı’nın daha önce yol ayrımına baktığımızda ortaya başarısız takım çıktı. Henüz yıl bitmeden lig ve Avrupa hedefleri ıskalandı. Kupa tek çıkış yolu oldu. Basketbol, hentbol gibi diğer şubelerin başarısı öte yandan olarak kaldı. Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Serdar Topraktepe... Tam hoca enflasyonu..

Haberin Devamı

Borç 7 milyarı aştı

Yılın son bölümünde yaşanan seçim süreci. Serdal Adalı ve Hasan Arat’ın yarıştığı kongre. Ve Arat başkanlığındaki yeni yönetim. Yeni umutlar olarak lanse edildi. Süre kısa olsa da geride bıraktığımız yıl içinde kadro dışılar hariç icraat yapılamadı. Mali açıdan da durum farklı değil. Çığ gibi büyüyen borçlar 7 milyarı çoktan aşmış durumda. Geçen yılın öne çıkan artıları da yok değildi.

Çebi doğru yoldaydı

Hakkını verelim. Çebi, mevcut federasyon ve kurullarına karşı, ‘Don Kişot’ gibiydi! Gelinen noktada ne kadar doğru yolda olduğu anlaşılıyor. Deprem bölgesine yapılan yardımlar. Açılan okullar bambaşka. Bu süreçte, ödenmeyen oyuncu alacakları. Geciken personel maaşları. Kapıya dayanan icracı alacaklılar gibi olaylar hiç yaşanmadı. Her ne kadar son anda Ruiz’in CAS’dan kazandığı tazminat bomba etkisi yapsa da genel itibari ile nakit akışı, sponsorluk anlaşmaları ve amatör şubelerdeki işleyiş takdire değerdi.

Büyük vaatler...

Kayıp yılı geride bırakan Kartal’da yeni yıldan beklentiler bunun tam aksi yönünde. Sert yokuştan sonra, rahat bir iniş ve başarılar ile dolu yeni sene beklentisi hakim. Biraz gerçekçi olalım. Bu öyle kolay değil. Ancak imkansız hiç değil. Büyük vaadler ile göreve gelen Arat’ın uygulamaları belirleyici olacak. Verilen sözler, ortaya atılan projeler. Yıllık 25 milyon Dolar’lık telefon uygulaması. PSG, Chelsea gibi devlerden transferler. Ve daha neler neler. Bunları düşündükçe, hoş geldin yeni yıl diyoruz. Umutla bekleyen camiaya eşlik ediyoruz

YORUM YAZ