MENÜ

Kartal'ın iki yüzü

Abone Ol Google News

Beşiktaş dün gece ‘Ay’ gibi iki farklı yüzünü gösterdi. İlk yarı tel tel dökülen Güneş’in ekibi, ikinci devre fırtına gibi esti. UEFA grup maçını rahat kazanan Kartal, Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu. Babel’in oyuna girmesi ile açılan temsilcimizin son 45’teki etkili oyunu galibiyete yetti. Avrupa’da yüzümüzü güldüren Beşiktaş, gözünü derbiye dikti.

Haberin Devamı

Tek pozisyonu yok

Beşiktaş, sahanın kötü zeminine ayak uydurdu. Öyle ki, güçsüz Norveç ekibi karşısında koca ilk yarıda net gol pozisyonu bulamadı. Kalesinde ise çok açıklar verdi. Rakibin zayıf ve bir o kadar da beceriksiz olması şanstı.

Töre ayakta kalamadı

İlk 11’de sahaya çıkan Gökhan Töre’den beklentiler büyüktü. Maç eksikliği yüzünden olacak hep yerde kaldı. Etkili olamadı. Oğuzhan, Lens ve Larin de skora etki yapacak hareketleri yapamadılar. Dağınık futbolu tribünler ile birlikte kenar yönetimde seyretti..

Babel’in gecesi

İkinci yarı Babel hamlesi maçın seyrini değiştirdi. Hollandalı oyuncu topla her buluştuğunda adameksiltip, rakip kaleye indi. Nitekim51’de şık bir vuruş ile golünü attı: 1-0. Tribünlerin de coşkusu ile maça heyecan geldi. Sarpsborg mücadeleyi bırakmadı. Kartal, Babel’in estirdiği rüzgarı arkasına alıp saldırdı. İlk yarının aksine, güzel futbol oynayıp birçok pozisyona girdi. Baskı 69’da golü getirdi. Ljajiç’in serbest atışında Roco kafa ile skoru 2-0’a taşıdı.

Haberin Devamı

Lens noktayı koydu

​Norveç ekibi her geçen dakika oyundan düştü. Beşiktaş bu fırsatı iyi değerlendirip olgun ataklar geliştirdi. 82’de Oğuzhan’ın akıl dolu pasında Lens, takımının üçüncü golüne imza attı: 3-0. Norveç temsilcisi 90+4’te Zachariassen ile prestij golünü atıp, ülkesine döndü: 3-1.

YORUM YAZ