MENÜ

Kartal ikramı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

UEFA grubu kilit maçında Lokomotiv’i ağırlayan Beşiktaş, rakibini sahadan sildi! İlk yarı tamamen karşı alanda oynandı. 58’de öne geçen Kartal, golün ardından geri çekilip Ruslar’a cesaret verdi. Moskova temsilcisi ikramı geri çevirmedi. Uzatma anlarında karşılıklı her iki kalede kaçan goller vardı. Bir puanla maçı tamamlayan Beşiktaş, gruptan çıkma şansını diğer maçlara taşıdı.

Tek kale maç

Beşiktaş baskılı başladığı maçta, her geçen dakika tempoyu arttırdı. Öyle ki, Rus ekibi uzun süre sahasında hapsoldu, çıkamadı. Sosa’nın organizasyonunda hep hücumu düşünen orta sahaya, kanatlar da ayak uydurdu. Topla birlikte sürekli kaleye inip şut atmaya çalışan Olcay ve Gökhan, pozisyonlar bulmasına rağmen final vuruşlarında etkisiz kaldılar. Kalabalık savunma arasında sıkı markajda kalan Gomez, istediği pasları alamadı. Alman santrfor, böylece gol bölgesinde silik kaldı. Güneş’in isteği doğrultusunda çakılı savunma anlayışı uygulandı. Rhodolfo ve Ersan orta alana hiç destek olmadılar. İsmail ve Beck’in ileri çıkışları da, kademe anlayışını etkilemedi. Lokomotiv bu yarıda, oyunu kendi alanında kabul edip, beraberlik ile devreyi kapama düşüncesinden öteye adım atmadı ve istediğini aldı.

Golü attı, yattı

Şenol Güneş ikinci yarıya Quaresma hamlesi ile başladı. Sağ kanata geçen Portekizli, etkili bindirmelere başladı. Kartal 58’de öne geçti. Gökhan soldan girip kesti, kaleciyi aşan topu Q17 düzeltip ağlara gönderdi: 1-0. Golün ardından bu kez Quaresma sağdan kesti, Gomez topuk ile gol atma fantezisi ile golü kaçırdı.

Ruslar’a ikram

İşte ne olduysa bu pozisyondan sonra oldu. Beşiktaş anlamsız şekilde geri çekilip, skoru tutmayı denedi. Bu da Lokomotiv’in iyine yaradı. Baskı kuran Moskova temsilcisi 76’da eşitliği buldu. İsmail’in ofsaytı bozduğu pozisyonda kalabalıkta topla buluşan Niasse golünü attı: 1-1. Rakibe ikram edilen gol sonrası Kartal, yeniden kendine geldi. Savunmayı biraz daha öne çıkarıp, orta alanı kalabalık tutup, karşı kaleye yüklendi. Gomez ile bir türlü topu buluşturamayan Siyah-Beyazlılar galibiyet golünü bulamadı. Cenk ile çift forvete dönülmesine rağmen, Rus savunması aşılamadı. Maçın uzatma dakikası içinde Ersan bomboş pozisyonda kafa ile topu ağlara gönderemedi.

YORUM YAZ