MENÜ

Karanlıktan aydınlığa

Abone Ol Google News

Lider Beşiktaş devrenin son maçında Göztepe’yi de puansız gönderdi. İlk yarıyı geride bitiren Kartal’da Sergen Yalçın’ın kenar hamleleri galibiyette başrol oynadı. Sonradan oyuna giren Ljajiç gol, Gökhan ise asist ile üç puanın gelmesini sağladılar. Ünal Karaman ile yeni sayfa açan Göztepe’nin, en azından bir puan alma çabaları yetersiz kaldı.

Haberin Devamı

Altın kural devrede

Kartal maça hızlı başladı. Aboubakar, bomboş durumda kafa ile dışarı attı. Ardından aynı oyuncunun golü ‘VAR’a takıldı. Futbolun; ‘atamayana, atarlar’ kuralı devreye girdi. Göztepe ilk yarıda tek atak yapıp golü buldu. Tripic, 39’da sert vuruşla devrenin skorunu belirledi: 0-1. Bu yarıda Mensah takımı bir eksik oynattı. Larin sıkı markajdan çıkamadı. Rosier ve N’Sakala arkadan yeterli destek veremeyince, pozisyon zenginliği kayboldu. Topa daha çok sahip olan Kartal, bloklar arasındaki uyumsuzluk yüzünden, bunu skora yansıtamadı. Savunmada kalıp, kontratağa çıkan İzmir temsilcisi ise bulduğu gol ile durumu terse çevirmesini bildi.

Haberin Devamı

Sihirli dokunuş

Sergen Yalçın, bu kez ikinci yarıya 11’de değişiklik yaparak başlattı. Hamle oyuncusu olarak kullandığı Ljajiç, 48’de sol ayraçtan sert vurup skora denge getirdi: 1-1. Gol sonrası her türlü risk alıp, baskı kuran Beşiktaş, savunmasında açıklar verdi. Ersin, net gollük pozisyonda zamanında çıkıp, Ndiaye’nın ayağından topu söküp aldı. Sergen hoca; Dorukhan, Gökhan ve N’Koudou’yu aynı anda oyuna alarak hücum hattını zenginleştirdi. Orta alanı tamamen ele geçiren Kartal, atak üstüne atak yaptı. N’Koudou kaçırdı. 77’de Gökhan’ın ortasında Aboubakar kafa ile uzak köşeye gönderdi: 2-1.

YORUM YAZ