MENÜ

Kara Kartal siftah peşinde

Abone Ol Google News

Bu sezon deplasmanda maç kazanamayan Kartal, Antalya’da durumu terse çevirmek istiyor. Derbi galibiyetiyle moralleri zirvede olan takımdaki eksikler sorun olacağa benzemiyor. Beşiktaş’ın bir diğer artısı ise teknik direktör Abdullah Avcı’nın haftalardır sürdürdüğü yeri sistem inadını kenara bırakması. Alışılagelmiş eski çift ön liberolu düzen, oyuncuların özgüvenini geri getirmiş oldu. Tüm hesapları galibiyet üstüne kuran Avcı da bu bilinçte. Hocanın oyuncularına, “Derbi galibiyetinin anlam kazanması için serinin özellikle deplasmanda sürmesi gerekiyor” demesi de çok önemli ve yerinde tespit.

Haberin Devamı

Ljajic’e farklı görev

Son haftalarda istikrarsızlığı öne çıkan Adem Ljajic, daha önce yabancı olmadığı sol kanatta denendi. Teknik ekip Caner’in yokluğunda Ljajic’i bu bölgede oynattı.. Aynı zamanda içeri de girip tehlikeler yaratabilen tecrübeli oyuncunun bu pozisyonda oynaması ve ortaya koyacağı performans belirleyici olabilir.

Kısa mesaj

Karius, Atiba, Diaby ve Ruiz... Alman file bekçisi büyük çıkışta. Atiba, takımın en iyisi. Ruiz savunmayı toparlayan isim. Diaby, final vuruşları etkisiz olsa da hızlı atağa çıkıyor. Kaleden başlayarak ortadan direkt karşı kaleye giden yolda bu dört ayak, köprü görevi yapıyor.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Şanssız bir sakatlık yaşayıp takımdan ayrı kalan Burak Yılmaz’ın özverisi takdir topladı. Kaptan, fizik ve kondisyon eksiğine rağmen kendi isteğiyle forma giyecek. Golcü oyuncu istediği toplarla buluşabilir ise maçın kilit ismi olur.

Bu istatistiğe dikkat

Abdullah Avcı, 3 Mart 2019’dan (3 beraberlik, 5 mağlubiyet); Beşiktaş ise 22 Nisan 2019’dan (1 beraberlik, 5 mağlubiyet) beri ligdeki deplasman maçlarında kazanamıyor.

YORUM YAZ