MENÜ

Kaptan atamayınca

Abone Ol Google News

Şampiyonlar Ligi hesapları yapan Beşiktaş, Kayseri’de farklı kazanabileceği maçı 3-1 kaybetti. Kaptan Burak’ın durması takıma da fren oldu. İlk yarı beş net pozisyona giren Sergen hocanın ekibi gole gidemedi. Savunmada kalıp, temkinli oynayan Kayseri, bulduğu iki pozisyonda, üç gol attı(!) Galibiyet serisine nokta koyan Kartal, Devler Ligi hedefini zora soktu. Kayserispor rahat nefes aldı.

Haberin Devamı

Lung böyle istedi

Beşiktaş, evinde oynuyor gibi baskılı başladı. Ev sahibi takımın en önemli ismi Mensah’ın yokluğunda orta alan tamamen Kartal’ın kontrolünde oldu. Her geçen dakika baskı kuran Siyah-Beyazlı ekip; gol için yüklendi. Diaby, Atiba ve Burak net pozisyonlar buldu. Ancak Rumen kaleci Lung geçit vermedi. Özellikle Lens ve Gökhan’ın kanat bindirmeleri etkili oldu. Elneny ve Diaby bu yarıda isteksiz oynadılar. Atiba ile Necip’in iyi niyetli gayretleri öne çıktı. Savunmaya fazla iş düşmedi.

Rıdvan kaptırınca

Kartal ikinci yarıya da baskılı başladı. Ancak topu ağlarında gördü. 51’de Rıdvan’ın kaptırdığı topu Enver, Hasan Hüseyin’in önüne bıraktı. Bu oyuncu sağ çaprazdan golünü attı: 1-0. Sergen hoca sürpriz gol sonrası; Nkoudou, Boateng ve Caner hamlesini yaptı. Tamamen hücuma dönen Beşiktaş, kalabalık Kayseri orta sahasını bu yarıda rahat geçemedi. Savunmanın ileri çıkması, kademe hatalarını da birlikte getirdi.

Haberin Devamı

Atiba yetmedi

Risk alıp yüklenen Beşiktaş, gol için Burak’ı kullanmak istedi. Yıldız oyuncu sıkı markajda kaldığı için kaleye uzak kaldı. 74’te Boateng uzak köşede Atiba’ya al da, at dercesine pas verdi. Kanadalı ikramı geri çevirmedi: 1-1. Skora denge gelmesinin ardından Prosinecki, kontra atağa dayalı sisteme geçti. Boateng’in yaptığı faul sonrası ev sahibi takım Ersin’in hatası sonrası Hasan ikinci golüne imza atta: 2-1. Maçta son sözü 86’da Kravets söyledi: 3-1

YORUM YAZ