MENÜ

Kahramanlar

Abone Ol Google News

Bilal Eyüboğlu, Müfit Arın, İlker Şentürk, Mesut Temizişler, Berk Karahan, Sertan Aytaç, Mustafa Aközlüer, Bülent Erkol, Gökhan Aksu, Vlademir Zeliç, Staniskov Tutiç, Saffet Halilagiç, Yılmaz Özgür, Utku Ergürler, Ali Kemal Nakkaş, Oğuzhan Büyük, Nesih Çakar, Valeri Parskov, Ercan Aşıkoğlu, İbrahim Demir, Uğur Çoban, Ramazan Döne, Ömer Arifoğlu, Dmitri Fedonov, Nazmi Geles, Ali Çakır, Bahadır Tunçtaşkın, Engin Yılmaz, Ersin Yüksel, Kenan Aygül, Musa Yılmaz, Recai Özmemiş, Yaşar Koca, Sait Selçuk... Bu isimleri tekrar okuyun. Acaba bir tane tanıdığınız var mı? Sadece sizler değil, bizler de pek çoğunu tanımıyoruz!

24 saat içinde yaşadığımız, artık hayat tarzımız haline gelen kulübün içindeki gerçeklerin bir kısmına uzak kalmışız. Önce bizlere yazıklar olsun(!). Olsun da, ya diğerleri... Bu isimlerin yanında kimse yok. Geçen yıl şampiyonluğa giderken tam 10 ay beş kuruş para alamadılar. Oynadılar. Hem aldıkları para sudan ucuz. En basit tabirle sıradan futbolcunun bir yılda kazandığını, spor yaşamları boyunca alamıyorlar. Ama çıkıp da kimseye dert yanmıyorlar. Hepsinin ailesi var. Belki cepleri boş ama yürekleri var...

Haberin Devamı

Maçlarına giden gelen olmaz pek. Hatta tarihe geçecek maçta bile. Onları havaya sokacak taraftar yanlarına uğramaz pek. İnönü’de, ‘Alen sahaya, üçlü çektir Kartal’a’ diye motive eden durum da söz konusu değil. Bir kaç yönetici uğrar, Avrupa hatırına. Maçı izler, çekip gider! Medya dersen unutmuş. Aradaki tek fark ayakla değil, elle gol atıyor olmaları!..

İşte bu isimsiz kahramanlar Beşiktaş Erkek Hentbol takımı. Sadece ilklere imza atan kulübün değil, Türk spor tarihine geçtiler. Avrupa’da çeyrek finale kalan ilk ekip unvanını yakaladılar. Hadi kulüp amatör branş diye, ilgisiz. Ya Hentbol Federasyonu ne yapar? Yukarıda teknik heyetinden, oyuncusuna, personelinden malzemecisine kadar tek tek isimlerini verdiğimiz kişilere ne yaptı. Ya Türkiye Cumhuriyeti Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü neredeler? Acaba bu durumdan, başarıdan haberleri var mı?
Şimdi soruyorum; bir eli yağda, diğeri balda olan futbolcular, aynı başarıyı yakalasa, ne olurdu? Elbette aynı tepkiyi beklemiyoruz. Ancak bunlara hep birlikte sahip çıkalım. Gerçek ‘Kahramanları’ omuzlara alalım. Onlar bunu fazlası ile hak ettiler. Haklarını verelim.
Utanarak!..

Haberin Devamı
YORUM YAZ