MENÜ

Her şeye rağmen favori

Abone Ol Google News

Beşiktaş muhabirimiz Orhan Yıldırım, Siyah-Beyazlılar’ın ilk yarıdaki görüntüsünü değerlendirdi:

Haberin Devamı

Abdullah Avcı, Avusturya kampında yeni sistem üstünde ayrıntılı çalışmalar yaptırdı. Takımın yeni dizilişi buydu: 4-1-4-1... Barcelona’nın oyun sistemi benzeri bu yeni oluşumda futbolculardan istenilen şuydu: Sürekli pas... Ceza alanı çevresinde dahi garanti pas... Dikey oynama özelliği olmayan oyuncular, pas yapabilme adına yatay siteme geçtiler. Bu yüzden hazırlık maçlarında golü geçtik, şut dahi atılamadı. Adı üstünde hazırlık maçı olduğu için üstünde fazla durulmadı. Elbette değişim sancılı olur. Geçiş süreci öyle kolay olmaz. Lige Sivasspor yenilgisi ile başlayan Kara Kartal, Abdullah Avcı’nın bu anlaşılmaz taktik anlayışı yüzünden istikrar yakalayamadı. Bazı maçlarda 400’ün üstünde pas yapmasına rağmen, karşı kaleye bile gidemediği oldu. Geri ve yan paslar futbolun seyir zevkini de ortadan kaldırdı.

Taraftarın gücü...

Beşiktaş taraftarı sonunda kazan kaldırdı! Abdullah Avcı’yı istifaya davet edip çok ciddi mesaj verdi. İşte dönüm noktası bu oldu. Avcı başta tribün olmak üzere eleştirilere kulak verdi. Klasik çift ön liberolu sisteme acil geçiş yapıldı. Mecburi değişim sonrası takım maç kazanmaya başladı. Kazandıkça da güven tazeleyip üstüne koydu. Sakatlardan yana kötü tecrübe oldu. Burak Yılmaz, Loris Karius, Mohamed Elneny, Abdoulay Diaby, Douglas, Ruiz ve devreyi kapatan Dorukhan Toköz başta olmak üzere birçok sakatlık yaşandı. Bunca eksikler sahaya da çok olumsuz yansıdı.

Haberin Devamı

Yeniler etkili olamadı

Ligin büyük takımları ile yapılan maçlarda Trabzonspor ve Fenerbahçe deplasmanlarından boş dönüldü. İçeride ise Galatasaray puansız gönderildi. Eski yönetim; Boyd, Douglas, Elneny, Diaby, N’Koudou ve Ruiz ile el sıkıştı. Sivas’ta çıkış yapan, Barcelona patentli büyük tecrübe Douglas ve Ankaragücü’nde yıldızı parlayan Boyd hiç katkı veremedi. Büyük beklentiler olan bu iki isme diğerleri de eklendi. Ruiz sakatlık yaşadı. Elneny istikrarlı oyunu ile dikkat çekti. Diğer isimler bazı maçlarda skora etki etseler de henüz beklentilere tam olarak karşılık veremediler.

Zirveden kopmadı

Bunca çalkantılı dönem geçiren Beşiktaş buna rağmen yarışın içinde kalmasını bildi. 21 puanlık ilk yarı kaybına rağmen şampiyonluk iddiası sürüyor... Aynı şekilde kupada da yoluna devam ediyor. Direkt gruplara katılan Beşiktaş, Avrupa’dan koptu. Kuralar çekildiğinde Kartal’ın bu zayıf gruptan lider olarak çıkacağı tahmin ediliyordu. Bratislava ile başlayan kötü oyun ve skor, devam etti. Beşiktaş kendisinden daha güçlü ve tecrübeli olmayan rakiplerine ikram yarışına girip erkenden havlu attı.

Yeni yönetimin iki yüzü

Çebi başkanlığındaki yönetim, takımı sahiplendi. Ödenmeyen alacaklar yattı. Başkan, “Size asla yalan söylemeyeceğiz” diyerek bu yolda yürüdü. Bu durum sahaya olumlu yansıdı. Alınan sonuçlara direkt etki yaptı. Ancak bir anda Çebi’nin, “Avrupa’ya gitmemiz tehlikede” açıklaması bu kez tam tersi etki yaptı. Oysa sonradan ortaya çıktı ki, böyle bir durum söz konusu değil. Yanlış yönlendirme ve bilgi eksikliği; gereksiz gündem oluşturup motivasyonu bozdu...

Haberin Devamı

İşte Ljajic’in sırrı!

Tecrübeli oyuncu düşüş trendinde... Tam bir hayal kırıklığı oldu. 6.5 milyon Euro gibi yüksek bonservis ücreti ile alınan Ljajic, bakın durumu nasıl açıklamış: “Roma’da oynarken Totti bile duran topları bana bırakıyordu. Yeni sistemde ceza alanı çevresinde bile şut atmayıp pas vermek durumundayız. Serbest adam gibi oynadığımda verimim artıyor. Farklı bölgelerde görev aldım. Ben de performansından memnun kalmadım. Ama bunları da göz ardı etmemek gerek.”

Atiba uçup gitti

Orta sahada Atiba Hutchinson-Mohamed Elneny ikilisi çok iyi iş yaptı. Birlikte iyi ikili oldular... Mısırlı futbolcunun oyunu her iki yönde etkili oynaması Kanadalı’nın yükünü hafifletti. Serbest gibi oynamaya başlayan Atiba, arkasında takım arkadaşının bu desteğini alarak uçup gitti!..

YORUM YAZ