MENÜ

Hedefe uygun adım

Abone Ol Google News

Avrupa ve kupaya çok erken veda eden Beşiktaş, Devler Ligi hedefi adına sahadaydı. Kaptanları Burak ve Atiba’nın yanı sıra, Boateng, Umut ve Ljajic gibi yıldızlarından yoksun olarak zorlu deplasmana çıkan Sergen Yalçın’ın ekibi, iyi mücadele etti. Hikmet Karaman elindeki kadro içinde yaptığı tüm hamlelerden karşılık alamayıp, sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldı. Beşiktaş bu önemli galibiyet ile Fenerbahçe derbisi öncesi büyük moral buldu.

Haberin Devamı

Golcüsü olmayınca

Malatya deplasmanına eksik giden Kartal, buna rağmen iyi direnç gösterdi. Lens’in sağ, Ndoukou’nun soldan yaptığı bindirmeler vardı. Caner ile Gökhan da geriden destek verdiler. Ancak Burak’ın yokluğunda ileride görev yapan Diaby, ilk yarıda etkisiz kaldı. Kaçan gollere, ev sahibi takımdan da Umut karşılık verdi. Tecrübeli oyuncu boş durumda topu dışarı attı. Her iki takımın yüksek pas hatası ile oynaması bu yarıda, pozisyon zenginliğine engel oldu.

VAR ile gelen penaltı

Sergen Yalçın ikinci yarıya Güven hamlesi ile başladı. Savunmayı daha ileri çıkarıp, aksayan orta alana destek verdi. Böylece hücuma çıkma yollarına alternatif yarattı. Artan baskı 52’de penaltı getirdi. Kaleci Farnolle’nin Gökhan’a faulüne ‘VAR’ penaltı istedi. Atışı kullanan Caner takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra oyunu tamamen kontrol altına almaya çalışan Kartal, Malatya’nın kontratak denemelerine, iyi kademe yaparak engel oldu. Skoru tutup tempo düşürmek isteyen Beşiktaş, bulduğu toplarda hızlı atak denemelerinde bulundu. Hikmet Karaman’ın takımı, beraberlik için risk alıp yüklendi. İyi kapanan Kartal, alan savunması yaparak rakibine puan alma şansı vermedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ