MENÜ

Hedef hiç sapmadı

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın’ın ekibi, sezon boyunca uyum içinde çalıştı. Ancak saha dışında hocaya 7/24 destek olan iki çok özel isim vardı. Sinan Engin ve Serhat Mert... Mert, Sergen hocanın çocukluktan beri en yakın arkadaşıydı. Engin de kulüp menajerliği döneminde kusursuz iletişim kurduğu kişi. En kötü dönemde hocanın motivasyonunu korudular. Kartal, ligin ilk maçında çekinerek gittiği Trabzon’dan 3-1’lik farklı skor ile döndü. Camia fırtına beklerken, tam tersi durum yaşandı. Antalya beraberliği; yol kazası diye geçiştirildi. Ancak üst üste gelen Konya ve Gençlerbirliği yenilgisi büyük sıkıntı yarattı. Sergen hocanın dokunuşları ile alınan 6 puan sonrası, Antep, yine sekteye uğrattı. Çalkantılı sonuçlar teknik ekibin canını sıksa da hedef sapması yaşatmadı.

Haberin Devamı

Derbi uçurdu

Kadıköy’e eksik kadro ile giden Beşiktaş, 4-3’lük skor ile tarih yazdı. Maçtan önce oyuncularına, “Büyük zaferler, yüreğini ortaya koyup savaşarak kazanılır. Sizden bunu bekliyorum” dedi Sergen hoca. Bu söz; sezon boyu maç öncesi klişe haline gelip, ekibin ana motive kaynağı oldu.

Haberin Devamı

Erken uyarı işe yaradı

Sezonda ikinci yarıya Trabzon yenilgisi ile başlamak, ayakları yere sağlam bastırdı. Sürpriz Kasımpaşa yenilgisine rağmen alınan puanlar, zirvenin rengini değiştirdi. Puan farkını artırıp, ligi erken bitirme fırsatları hep ikram edilse de Kartal, mutlu sona uçtu.

Santrforsuz şampiyon

Ara dönemde transfer edilen Cenk Tosun’dan beklentiler büyüktü. Artık Aboubakar yalnız değildi. Tam da kritik maçlar öncesi iki yıldızın sakatlanıp sezonu kapatmaları endişe yarattı. Yalçın ve ekibi bir ilki gerçekleştirip, santrforsuz takımı zirvede tutmasını bildi. Hocanın, “Beşiktaş maça 11 kişi çıkıyorsa eksik değildir” sözü çok şey anlatıyordu. Yedeklere güven, formsuzlara gözdağı, rakiplere de anlamlı göndermeydi. Takım, birçok maça rakiplerin aksine, 3-4 yedek ile çıkmak durumunda kalsa da her maça 11 kişi başladı.

İşte Aboubakar gerçeği

Porto’da istenmeyen isim olan Aboubakar, kulübün tüm şartlarını kabul ederek imza attı. Sakatlığı yüzünden özel madde konuldu. 30 maç oynarsa, 1.5 milyon Euro karşılığında sözleşmesi otomatik yenilenir şeklinde. Yıldız oyuncu, hiç beklenmeyen performans ortaya koydu. Ancak 25’nci maç sonrası menajeri yönetimin kapısını çaldı. ‘Anlaşmayı revize edelim. 3.5 milyon Euro şeklinde uzatalım” dedi. Taviz vermeyen yönetim, yapılan sözleşmeyi hatırlattı. Aboubakar, hiç beklenmedik davranış sergiledi. 29 karşılaşma oynayıp, sakatlığını bahane edip 30’uncu maçına çıkmadan sezonu erken kapattı. Sergen hoca santrforsuz oynamak zorunda kaldı. Yönetim motivasyon bozulmasın diye kadro dışı bırakmama yoluna gitti.

En iyi ve kötü maçlar...

Hiç şans verilmeyen Beşiktaş, Kadıköy’e eksik kadro ile gitti. Alınan galibiyet, sezonun en çok sevinilen maçı oldu. Hatta Başkan Çebi, “O galibiyet sonrası şampiyon olacağımıza inandık” açıklaması yaptı. Bunun tam tersi ise, içerideki Karagümrük yenilgisiydi. Erken şampiyonluk beklenirken, matem havası yaşandı.

YORUM YAZ