MENÜ

Gizli sistem

Abone Ol Google News

Muhabirimiz Orhan Yıldırım, Beşiktaş’ın, Antalya kampını değerlendirdi:

Haberin Devamı

Beşiktaş Belek kampını yakınen takip ettik. İlk günden son güne kadar, irdeledik. Öne çıkan en önemli unsur; yeni sistem oldu. Sezon başı Avusturya kampında; 4-1- 4-1 dizilişi ile başlayıp, geri ve yan pas özelliğini öne çıkaran Avcı, bu kez durumu tam terse çevirdi. Klasik diziliş içinde küçük ama sihirli dokunuşlar ile gizliden gizliye sistem değişimine gitti. Elneny, hemen savunma önünde kalıyor. Atiba daha çok 8 numara pozisyonunda. Hatta serbest oyuncu olarak öne çıkıyor. Bu durum, hem takım oyununda, iki yönlü rahatlama sağlıyor. Hem de Kanadalı oyuncunun, enerjisini 90 dakikaya yaymasına sebep oluyor.

Geri ve yan pas yasak

Öne çıkan en önemli özellik ise pas ve şut... Kartal birkaç pas ile karşı kaleye inmenin üstünde durdu. Yan ve geri pas artık yasak! Takım oyunu dikey oynayacak. Savunma arkasına atılan paslarda, Diaby, Nkoudou, Lens, Boyd gibi isimler topla buluşup, kaleye iniyorlar. Teknik ekip, ceza alanı içi ve çevresinde kaleyi gören herkesin şut atmasını da istedi. Bu durum başta Ljajiç olmak üzere herkesi rahatlattı.

Haberin Devamı

Bu işte bir aksilik var

Yeni teknik ekip ile birlikte ilginç bir istatistik dikkatimizi çekti. Tıpkı sezon başında olan durum tekrarlandı. Kampın ilk 4- 5 günü kusursuz işliyor. Bu süreden itibaren ise sakatlıklar başlıyor. İlginç olan ise bunların hiçbirinin darbeye bağlı olmaması. Önce Ljajic, ardından Lens saha içinde temas olmadan sakatlık geçirip takımdan ayrıldı. Kamp devam etse, yeni isimlerin eklenmesi de kaçınılmaz gibi. Şimdi burada iki bilinmeyenli denklem var. Ya tatil dönüşü idman temposu ayarlanamıyor. Ya da oyuncular ara dönemde, kendini iyice bırakıyorlar.

Kampın yıldızları

Atiba ve Elneny

Mısırlı oyuncu Elneny, Premier Lig görmüş. Son gün grip olması talihsizlik. Her idman bitiminde, yarım saate yakın özel çalışma yaptı. Bunu sorduğumuzda, “Soğutma çalışması” diye karşılık verdi. Futbolda bu terimi ilk kez duyduk! Açılımı; idman sonrası, kan dolaşımını rahatlatıp, adaledeki yorgunluk ve gerilen kas yapısını yumuşatma. Bazı çalışmaları saha kenarındaki uzun atlama pistinde; kumda ayakkabısını çıkarıp çorap ile yapması da dikkat çekiciydi. Diğer isim ise Atiba. Kendi deyimi ile tamamen aklı ile oynuyor. Beyni ile sadece ayakları değil, tüm vücut organları birlikte çalışıyor.

Karius’un aklı karışık

Alman file bekçisinin kafası rahat değil. Her ne kadar transfer görüşmesini sezon sonuna bıraksa da belli ki, gelecek kariyer planlaması konusunda kararsız. Bu durum idman ve maçlara yansıyor. Başarılı kaleci, motivasyon eksikliği yaşıyor ve bu yüzden hatalı goller yiyor.

Yabancılara dikkat

Diaby, Boyd, Lens, Rebocho ve Roco... Bu halleri ile takıma katkı vermeleri zor. Douglas haftalardır sakatlığı yüzünden koşuyor. Üstüne koyması gerekirken, özellikle Diaby’deki düşüşü anlamak mümkün değil. Dağınık oynayıp, saman alevi gibi yanıp sönse de N’Koudou hücum hattına hareketlilik getiriyor.

Hoca faktörü

Bu kamp ortamına rağmen, Beşiktaş güzel bir hava yakalamış durumda. Burak’ın dönüşü. Şampiyonluk için zirvede kalınması. Çalışma ortamı ve yönetim desteği en üst düzeyde. Daha da vurucu yönü ise Abdullah Avcı. Hocanın oyuncuları, medya ve yönetim ile olan diyaloğu mükemmel.

Haberin Devamı

Gençler çok geride

Kampa getirilen genç oyuncular fizik olarak çok gerideler. Bırakın takımı zorlamayı, kulübeye bile oturmaları imkansız gibi. Kendilerine tavsiyemiz; bir dakika durmayın. Hem kendinize, hem de kulübe zarar verirsiniz. Şöyle 15 maç oynayabileceğiniz bir takıma gidip, tecrübe kazanın. Aksi taktirde, çark içinde kaybolup gideceksiniz.

Skorlar aldatmasın

İki hazırlık maçında alınan skorlar kimseyi aldatmasın. Beşiktaş ikinci yarı bambaşka kimlik ile karşımızda olacak. Giden gelen, olsun ya da olmasın, bu takım şampiyonluğun en büyük adayı. İlk beş hafta belirleyici olacak gibi. Kayıpsız geçilir ise yolu açılır. Bu potansiyel fazlasıyla var. Yeter ki, sahaya yansısın.

YORUM YAZ