MENÜ

Eski yönetim suskunluğunu bozdu!

Abone Ol Google News

Siyah-Beyazlı eski yönetim kurulunun İkinci Başkanı Engin Baltacı ile eski yöneticiler Ali Bayrak, Murat Kılıç ve Barış Dillioğlu... Düzenledikleri iftar yemeğinde basın mensupları ile buluştu. Eski yöneticiler, kendi dönemlerinde yaptıkları çalışmaları anlatırken mevcut yönetim hakkında da sert açıklamalarda bulundu. Düzenlenen yemeğin ana konusu Ahmet Nur Çebi döneminde yapılan üyelikler oldu. Hasan Arat ve kurmaylarının eski yönetim hakkında, ‘usulsüz evraklarla üyelik yapıldı’ iddiasına cevap verdi. Ali Bayrak, “1998-2000 döneminde yapılan üyeliklere bakın. Kulübün üyelik sayısı o dönem yüzde 40 artırıldı ve bu üyeliklere imzaları atan da Hasan Arat. Bu dönem 3500 üyelik yapılmış yaklaşık 2100 iptal” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Oğlum, Arat’a oy vermiş’

Murat Kılıç, “Başkansan vaad ettiğin konuları yapacaksın ya da o göreve gelmeyeceksin. Üyelikler için bizi eleştiriyorlar ama şu anda aynı sistemi uyguluyorlar. Herkese üye olma çağrısı yapılıyor, askıda referans sistemi uygulanıyor. Bizim üyeliklerin hepsi önce sicil daha sonra hukuk servislerinden geçerek yapıldı. Ben, yapılan üyelerin hiçbirini tanımam, benim oğlum bile Hasan Arat’a oy vermiş. Biz görev yaptığımız dönemde gayrimenkullerde kira bedellerini yüzde 40 artırdık. Çilekli Tesisleri’ni çok yoğun uğraşlar sonrasında kulübe tekrar kazandırdık. O dönem, Bahçeşehir Okulları ile kira yenilenmesi yapılaması için görüştük. Fakat bize arazinin belediyenin olduğu cevabı verildi. Kulüp ile belediye arasındaki sorun, iki kurumun sorunu, buna kiracı karışamaz. 2 ay kiranızı ödemezseniz tahliye edilirsiniz. Biz o dönem Çilekli Tesisleri’ni Kabataş Vakfı’na çok yüksek bir bedelle kiraya verecektik ama yönetimden ayrıldık” dedi. Barış Dillioğlu, “Bugün bize ihtiyaç duyarlarsa elimizden geleni yaparız. Küme düşme potasında olan basketbol erkek ve kadın takımını alıp üst seviyelere getirdim ama bize istifa diye bağırıldı. Hâlâ oyuncular ve ekiple görüşüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Baltacı: Kulübün zararı var

Engin Baltacı, “Yapılan üyeliklerde yapılan toplu ödemelerden ziyade iddia edilen usülsüzlükler hakkında konuşmak lazım. Genel kuruldan geçmesine rağmen üyelik ücretleri şu anda 20 binden olması gerekirken üyelik 5 bin TL’den üyelik yapılıyor. Kulübün bundan çok büyük zararı var. Sicil kuruluna giriyorsunuz, evraklara el konuluyor, noter çağırılıp tutanak tutuluyor ama bu işlemleri yapan yönetim kurulu üyesi yedek üye. El konulan evraklarda noterin tuttuğu tutanağın içeriğine bakmak lazım. Bizim dönemimizde yapılan üyeler, bizlere mesaj atıyor. Hepsinin üyelikleri alınan yönetim kurulu kararı tarihinden sonra geçerlidir. Şu anda kartını bekleyen 7 bin üye var. Bir tanesi mahkemeye verse kazanacağı da belli. 17 bin TL en dip avukatlık ücretini 7 bin kişi ile çarparsanız kulübün uğrayacağı zarar ortada. Başkan bizi eleştiriyor ama Çilekli konusu ne zaman sorulsa konusunu açmıyor, es geçiyor konuşmak istemiyor. Çünkü Bahçeşehir okullarının sahibinin oğlu İkinci Başkanı” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ