MENÜ

En kritik sınav

Abone Ol Google News

Geçen hafta ligi zirvede kapatan Kara Kartal, bu akşam evinde ağırlayacağı Rizespor’u da kayıpsız geçip yerini korumayı planlıyor. Yarıştaki diğer rakiplerinin önünde olmayı sürdürmek isteyen Beşiktaş’ta hedef, erken golle oyunun hakimiyetini elde edip 3 puanı almak...

Haberin Devamı

Liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, mutlaka kazanmak zorunda. Zira amansız takipçileri, koltuk için pusuda bekliyor. Ayrıca arkadan gelen takımlar, daha rahat ve stressiz oluyorlar. Zirvedekinin ise böyle bir şansı yok. Kartal’ın bu akşamki konuğu Rizespor, öyle boş takım değil. Sergen hocanın şansı, elindeki kadrosu. Çok tecrübeli isimlere sahip. Kafiledeki forma rekabeti, takımın itici gücü... Annesinin vefatı üzerine ülkesi Kamerun’a gidip son iki maçta forma giymeyen yıldız oyuncu Vincent Aboubakar, bu akşam da hazır değil. Kamerun’dan dün dönen golcü kadroda ancak 11 için idman eksiği var. Tecrübeli futbolcunun yokluğunda; Larin, N’Koudou, Ghezzal ve Mensah hücum hattında yer alacaklar. Bunlara arkadan desteğe katılan; Rosier, Vida, Dorukhan ve N’Sakala da ekleniyor.

Haberin Devamı

Psikolojik olarak da destek...

Sergen hoca, ilk yarı istediği futbolu oynayamayan ve skoru bulmakta sıkıntı çeken takımından erken gol istedi. İlk yarım saat içinde gol bulup farkı artırma yoluna gidilmesi üstünde durdu. Bunları yaparken de takım savunmasının asla ihmal edilmemesi üstünde çalıştı. Yalçın’ın son uyarısı ise şu oldu: “Lider olmak zor. Ama sezon sonuna kadar burada kalıp şampiyonluk olmak en zoru. Liderliği fazla önemsemeden, arkasını getirmeye odaklanalım.” Saha çalışması kadar psikolojik hazırlık ile de teknik ekip önemli bir eksikliği gideriyor. Bu zorlu sınavda artık top sahadaki oyuncularda.

YORUM YAZ