MENÜ

Derbi avcısı

Abone Ol Google News

Şampiyonluk yarışında zirve takibini sürdüren Beşiktaş, yüksek uçuşa devam etti. Kadıköy'de Fenerbahçe'yi deviren Kartal, evinde lider Galatasaray'ı da rahat geçti. Siyah-Beyazlılar geriye düştüğü maçı, taraftarların inanılmaz desteği ile kazanmasını bildi. Ligin zirvesine ayar veren Kartal, bitime sayılı haftalar kala iyice potaya girdi. Eli boş dönen Sarı-Kırmızılılar artık zirvede rahat ve yalnız değil.

Haberin Devamı

Dev maça iki takım da tutuk başladı. Beşiktaş'ın sıkıntılı bölgesi olan merkez orta saha, etkisiz kaldı. Bu durum kanatlara da olumsuz yansıdı. İyi pas alamayan Redmond ileCenk oyundan düştü. Aboubakar, Abdülkerim'in sıkı markajında kaldı. Galatasaray, bu handikapı iyi değerlendirdi. Orta sahayı kalabalık tutup, olumlu pas yaptı. Rakibi hataya zorlama adına, savunma arkasına sarktı. Nitekim 20'de gol öyle geldi. Rashica'nın pasında Colley hamle yapmakta gecikince, Icardi affetmedi: 0-1. Kalesinde golü gören Beşiktaş, risk alıp yüklendi. ÖnceCenk, uygun durumda topu dışarı attı. Kartal için gol, duran toplara kaldı. 35'te Masuaku'nun kullandığı kornere iyi yükselen Saiss, skora denge getirdi: 1-1.

Haberin Devamı

Faturayı anında kesti

İkinci yarıya iki takım da hücum ağırlıklı başladı. Aboubakar üst üste net pozisyonları kaçırdı. 58'de hiç pozisyon yokken gol geldi. Oliveira'ya baskı yapıp topu kapan Hadziahmetovic Muslera'nın bakışları arasından bilardo topu gibi yan direğe çarptırıp, ağlara bıraktı: 2-1. Öne geçen Kartal, hız kesmedi. Anında hamle yapan Okan Buruk, puan için risk aldı. Güneş müdahale etti!. Baskı yiyen Kartal, kontrataklar ile karşılık verdi.Net pozisyonlar yaşanmasa da müthiş mücadele vardı. Galatasaray, bir puan için yüklendiği son bölümde topu ağlarında gördü. Masuaku'nun pasında Aboubakar, Muslera'yı avlayıp skoru belirledi: 3-1.

YORUM YAZ