Çalımbay ikramı

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın hocası Rıza Çalımbay, bir derbi maçın rakibe nasıl verileceğini gösterdi! Herhangi birine derbide 11 yapmasını söyle, ilk Aboubakar’ı yazar, sonra gerisini tamamlar. Rıza hoca ikinci yarı takımı geri düşene kadar bekledi. Hatta hamle oyuncusu olarak Tayfur’u sahaya sürdü. Böyle olunca Fenerbahçe savunmasını önde kurup, sürekli baskı yaptı. Attığından fazlasını kaçırdı. Takıma büyük destek veren taraftara yazık oldu. Bu yenilgi ile Kartal, zirve takibinde geri düştü. Üç puanı alan Fenerbahçe, zirvede kalmayı bildi.

Haberin Devamı

Üç pastan gol yedi

Beşiktaş maça tutuk başladı. Fenerbahçe ise daha diri ve istekli. Bu da erken gol getirdi. 10’da Ferdi, Tadic’i gördü. Onun pasında Dzeko boş kaleye yuvarladı: 0-1. Öne geçen konuk ekip, farkı artırma adına yüklendi. İrfan Can üst direğe takıldı. Pozisyon bulmakta güçlük çeken Kartal, rakip kaleye şut atmakta zorlandı. Cenk’in takibi Djiku’yu hataya zorladı. Samet’in yıldız oyuncuyu indirmesi net penaltıydı. Chamberlain, 24’te atışı kullanıp, skora denge getirdi: 1-1. Bu andan itibaren oyuna da denge geldi. Karşılıklı ataklar vardı. Uzatmada İrfan Can’ın net pozisyonunda, Mert iyi yer tutup gole engel oldu. İlk yarıda; Chamberlain, Cenk ve sakatlanıp çıkana kadar Gedson etkili oldular. Fenerbahçe’de ise Dzeko, Tadic ve Ferdi öne çıkmayı bildiler. Kaleci Mert; 3 gol yemesine rağmen, yaptığı kurtarışlar ile takımının en iyisi oldu.

Haberin Devamı

VAR da olmasa

İkinci yarı, ilk devrenin kopyası gibi başladı. Konuk ekip ilk dakikadan itibaren gol denemelerinde bulundu. Etkili ataklar yaptı. Kartal, anlaşılmaz şekilde oyunu sete çevirip, kontratağa geçiş yaptı. Bu hatalı sistem, savunma arkasına atılan toplarda sıkıntı yarattı. Bailly’nin gereksiz yere Szymanski’yi indirmesi ‘VAR’ uyarısı ile penaltıya dönüştü. Tadic, 63’te ters köşeye gönderip, takımını yeniden öne geçirdi: 1-2. Derbi hakemi Atilla Karaoğlan, kötü maç yönetti. ‘VAR’ devreye girmese, maçın önüne geçecek hatalar yaptı. Dev maçı Karaoğlan değil, ‘VAR’ yönetti resmen. 90+2’de Bailly’nin eline çarpan tartışmalı ‘VAR’ penaltısında Tadic bu kez Mert’i geçemedi. Maçta son sözü 90+6’da İsmail’in pasında Szymanski söyledi: 1-3.

YORUM YAZ