MENÜ

Büyük maçları seviyor

Abone Ol Google News

Beşiktaş, şampiyonluk yarışı içinde olan takımlara karşı kaybetmedi. Trabzon ile başlayıp, Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray ile devam etti. Sergen Yalçın’ın ekibi dün gece sahasında ağırladığı Cim Bom’u, Josef ve N’Koudou ile geçti. Futbol olarak tatmin etmese de, kazanılan maç altı puan değerindeydi. Fatih Terim’in oyuncuları önce beraberlik ve sürpriz gol düşüncesini ortaya koydular. Ancak bu plan tutmayıp, geldikleri gibi puansız sahadan ayrıldılar..

Haberin Devamı

Buz kestiler

Dolmabahçe’nin ayaz gecesi. Boğazdan esen soğuk rüzgar, gecenin ısısını -7 dereceye düşürdü. Her iki takım, iyi niyetle mücadele etmesine rağmen, futbol olarak ortaya bir şey koyamadı. Şampiyonluk yarışı içinde olan iki takım, koca ilk yarı birer pozisyon zor buldu. Galatasaray’ın atağında Marcao vurdu, Atiba çizgiden çıkardı. Hemen akabinde savunma hatasında topla buluşan Larin, boş kaleye golü atamadı. Kaleciler sezonun en rahat maçını bu ilk yarıda yaşadı. Öyle ki, yere dahi yatmadılar!..

Yıldızlar da sönük kaldı

Aboubakar ve Larin etkili olamadılar. Ghezzal ve Rosier’in destekleri yetersiz kaldı. Merkezde onayan Oğuzhan, takımını yeterince yönlendiremedi. Rakip Galatasaray’da; kaptan Arda, Taylan ve Diagne’nin bireysel çabaları takımı ateşlemeye yetmedi. Beşiktaş teknik, Cim Bom ise fiziki açıdan daha üstün olduklarını ortaya koydular..

Haberin Devamı

Diagne dengeleri bozdu

İkinci yarı, ilk devrenin kopyası gibi başladı. Ancak 58’de Diagne, tekmeyi Montero’nun kafasına atınca, takımını on kişi bıraktı. Bu da maçın kırılma anı oldu. Kartal, eksik oynayan rakibini her geçen dakika sahasına hapsetti. N’Koudou ve Mensah hamleleri ile hücum hattını zenginleştirdi. Bir türlü çıkmayan gol, baskıyı değiştirmedi. Savunmada kalıp oyunu sete çeviren Galatasaray, 79’da topu ağlarında gördü. Ceza alanı içinde topla buluşan Josef düzeltip yerden köşeye bıraktı: 1-0. 90+1’de Larin’in asistinde N’Koudou, boş kaleyi bıraktı: 2-0.

YORUM YAZ