MENÜ

Bu kez olmadı

Abone Ol Google News

Beşiktaş, kötü futbola rağmen ligde kaybetmiyordu. Zirve uçuşuna geçen Avcı’nın ekibi, dün gece, yine beklenen oyunu ortaya koyamadı. Galibiyet için risk alıp yüklendiği ikinci yarıda yediği goller ile haftayı puansız kapadı. Derbi öncesi şok yaşayan Kartal, taraftarını üzdü. Teknik zekasını konuşturan Sergen Yalçın ise, yaptığı kritik hamleler ile galibiyette baş rol oynadı.

Haberin Devamı

Maçta şutu yok

Sergen, bir puan için çıkarmış takımını sahaya. Oyunu olabildiğince dengede tutup, alan kapattırdı. Geniş alan bulamayan Kartal, organize atak yapamadı. Karşılıklı top kayıpları, maçın genelde orta alanda geçmesine neden oldu. Koca ilk yarıda, her iki kaleye giden net gollük şut çıkmadı. Kontrollü geçen ilk yarıda, iyi mücadele vardı. Pozisyon zenginliği yaşanmasa da, top genelde oyunda kaldı.

Orta alan durunca

Beşiktaş orta sahası, dinamik kalamadı. Diaby, sağ kanatta etkili değildi. Caner’in soldan bindirmeleri de, cılız kaldı. Atiba ve Elneny, dikine oynamayı tercih etmediler. Eski formunu bir türlü bulamayan Ljajiç; topla fazla oynayıp, final vuruşlarında silik kaldı.

Haberin Devamı

Sergen’in hamlesi

İkinci yarı Avcı’nın ekibi oyunu tamamen karşı alana taşıdı. Baskı kurup gol aradı. Çok iyi alan ve adamsavunması yapan Malatya, sadece kapandı. Maça teknik adam hamleleri damga vurdu. Sergen’in oyuna aldığı, Acquah’nın pasında Bifouma şık gole imza attı: 0-1. 85’te topu ağlarında gören Kartal, hız kesmeden karşılık vermek için baskıyı artırdı. Beraberlik ararkan geride açık veren Kartal, uzatmanın son dakikası içinde Güven’in Bifouma’yı indirmesi ile penaltıya sebep oldu. Jahovic, 90+9’da maçın skorunu belirledi: 0-2.

YORUM YAZ