MENÜ

Bir düşün başkan!

Abone Ol Google News

Beşiktaş, mali açıdan çıkmaz içinde. Koronavirüs, bu anlamda çözüm ortağı olabilir. İsviçre, Fransa, İtalya ve İspanya’da örneklerini gördük. İngiltere’de de gündem de... Olay şu...

Haberin Devamı

Kulüpler, salgın yüzünden futbolculara olan tüm ödemeleri durdurdu. İsteyen oyuncuyu, istediği yere gitmekte serbest bıraktı. Kapıya kilit vurdu yani. Çebi ve yönetimi, bu süreci iyi yönetirse büyük yükten kurtulur. Avrupa’da olduğu gibi kilit vurmadan, daha esnek olup; yüksek maliyetli tüm oyunculardan kurtulabilir. Hem de bir kuruş tazminat ödemeden!

Yaptırım uygulanmayacak

UEFA, bu konuda yaptırımda bulunmayacak. Üstüne 500 milyon Euro’luk tüm kulüplere destek paketi hazırlıyor. Başkan Ahmet Nur Çebi’ye düşen bu kritik dönemde hamleyi yapmak. Böylece 20 milyon bütçe kısıtlamasını ikiye katlar. Hem kendi, hem de kulübün önünü açar. Örnekler ortada, arkası da gelecek. Mutlaka düşünülmesi gerekir. Salgın sonrası birçok futbolcuyu düşük maliyetle kadroya katma imkanı da ortaya çıkacaktır.

Beşiktaş duruşuna aykırı

Haberin Devamı

Başkan’la başladık öyle bitirelim. Biraz eskiye gidelim. Kartal, Trabzon’da kazanıp şampiyon oluyor. Başkan Süleyman Seba, “Uyarı gönderiyor. Uçakta Trabzonsporlu futbolcular var. Kutlama yapılmasın” diye. Aynı Seba, hakemlerin gasp ettiği şampiyonluk için de, “Şerefli ikincilik şampiyonluktan iyidir” diyordu. Serdar Bilgili, ahlak kurallarına aykırı davranan Pascal Nouma’yı en iyi döneminde kapının önüne koyup duruş gösterdi. Yıldırım Demirören, hakem hatalarına tepki amaçlı PAF takım restini çekip bunu devam ettirdi...

Bu öneri, adil değil

Ahmet Nur Çebi, salgın sonrası gelinen noktada, “Bu sezon yok sayılsın” dedi. Yani kalan 8 hafta için 26 haftanın yok sayılmasını teklif etti. Hiç adilane olmayan bu öneri, nerden geldi bilemiyoruz. Bildiğimiz; aklı selim hiçbir Beşiktaşlı’nın buna sıcak bakmadığı. Konu sağlık... Lig oynanamaz duruma gelirse olduğu gibi tescil edilir. Hepsi bu. Bir can, bin şampiyonluğa bedel olamaz. Bir kişinin kaybının karşılığı yoktur.

YORUM YAZ