MENÜ

Azerbaycan'da dostluk kazandı

Abone Ol Google News

Depremzedeler yararına yapılan özel maç, tam bir karnaval havası içinde geçti. Bakü’de oynanan karşılaşmada, güzel futbol, atılan 6 golün yanı sıra dostluk ve centilmenlik öne çıktı. Evinde oynar gibi atmosfer yaşayan Kartal, Azeri rakibi önünde yedeklerini görme fırsatı bulmuş oldu.

Haberin Devamı

İki devlet, tek millet...

Azeri kardeşlerimizin her fırsatta söyledikleri bu. Bakü’ye çok gelip gittik. Bu son gelişimizde bambaşka bir kent gördük. Tepeden tırnağa değişmiş. Her yerde bizim markalarımız. Global firmalarla yan yana. Azerbaycan; 11 milyona yaklaşan nüfusu ile doğunun yükselen değeri. Böylesine büyük ve hızlı değişimde baki kalan tek konu: Türkiye sevgisi..Binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz depremde, yardıma koşan Gardaşlarımız, ‘Yahşi’ uygulamalara devam ediyorlar. İşte böyle bir ortamda, Beşiktaş’a özel davet gönderdiler. 32 bin spor sever maça koştu. Elde edilen 30 milyon liralık gelir, deprem bölgesine yardım olarak ulaştırılacak.

Yükselen güç

FC Sabah kulübü; 2017 yılında kuruldu. Bütçesi 4 milyon Euro. 10 takımlı ligin ikinci sırasına demir atıp, Avrupa biletini ilk kez cebine koymuş durumda. Böyle hızlı ama güçlü yükseliş, sahaya da yansıyor. Yıllardır farklı, ülkelerde maçlara gidip geldik. Ne içerde, ne dışarda böylesine rastlamadık. Atılan her gole bütün stat sevindi. Golleri hangi takımın, kimin attığına bakmaksızın. Coşku yaşayıp, yaşattı. Eksik olmasınlar. Maça gelenlere baktık. Birlikte yürüdük. Beşiktaş forması giyenlerin sayısı daha fazla idi.

Haberin Devamı

Kaybedeni yok

Dedik ya, goller coşturdu diye. İlk yarıda birbirinden güzel 4 gol vardı. İlk ikisi ev sahibi takımdan. Kashchuk ilk beş dakikaya iki gol sığdırdı. Ardından Umut karşılık verip devrenin skorunu belirledi: 2-2. Sabah bir de penaltı kaçırdı. Mert sağına yatıp, Mickels’in atışını çıkardı. İkinci yarıda karşılıklı ataklar, tribünlerin coşkusu aynen sürdü. Cenk’in penaltısına, Volkov karşılık verdi. Saha içi ve tribünlerdeki dostlar skora da yansıdı: 3-3ç

YORUM YAZ