MENÜ

Akdeniz'de dev kapışma

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın ile coşkulu futbol oynayıp çok pozisyon bulan Beşiktaş buna rağmen; Başakşehir’e mağlup oldu. Kartal, evinde de, Trabzonspor önünde bir puana razı oldu. Zirvenin biraz gerisinde kalan Yalçın’ın ekibi için Alanya maçı, dönüm niteliği taşıyor. Çok basit goller yiyen Kartal’da savunma ve kaleciye, kanatlar ile orta alanın yakın oynaması gerek. Şampiyonluk yarışı içinde yer almak için atanın ve tutanın iyi olmasını isteyen Yalçın ve ekibi hafta boyunca taktiksel çalışmalar yaptı. “Ben oyuncularıma gol atmayı öğretemem” yorumunda bulunan Sergen Yalçın, takım oyununu öne çıkaracak.

Haberin Devamı

Yakından tanıyor...

Geçen yıl Alanyaspor’u yakından tanıyan başarılı hoca, rakibin hızlı forvet ayakları, etkili kanat bindirmeleri ve çok koşup pres yapan oyun yapısına karşı hamleler ile cevap verecek. Bunun için ilk yarım saat içinde mutlaka gol isteyen teknik ekip, Boateng’in fizik üstünlüğü ve formuna güveniyor. Dorukhan dışında eksik olmaması da büyük avantaj olarak görülüyor.

Kısa mesaj

Ortak görüş şu; Karius ve Burak formsuz. Bu yüzden futbol sonuç getirmiyor. Karius hatalı goller yedi evet, çıkardıkları da var. Burak konusu farklı. Ceza alanı içinde 5 top alsın ikisini kaleyie bırakır. Alamayıp geri dönüyor. Milli golcü için yapılan eleştiriler bu yüzden yersiz. Alanya önünde forma giyerlerse farklı görüntü ortaya koyacaklardır.

Haberin Devamı

Kim ön plana çıkar?

İtalyan medyası Boateng için ilginç eleştiriler ortaya attı. Yıldız oyuncu için “Gittiği her takımda 4-5 maç zirve yapıp sonra özel yaşantısı ve karakteri etkisiyle geri düşüyor. Bu yüzden istikrar sağladığı bir kulüp olmadı” dediler. Daha önce benzer durumda olan Amokachi, Nouma, Aboubakar ve Gomez’in burada yaptıkları ortada. Takıma çabuk uyum sağladı ve skor gücüyle maçın adamı olmaya aday.

Bu istatistiğe dikkat

Alanyaspor ile oynadığı yedi Süper Lig maçının 6’sını kazanan Beşiktaş (15 gol), tek puan kaybını gol atamadığı tek karşılaşmada 0-0’lık sonuçla yaşadı.

YORUM YAZ