MENÜ

Aboubakar yoksa Vida var

Abone Ol Google News

Şampiyonluk yarışında kritik deplasmana çıkan Beşiktaş, Ankaragücü’nü tek golle geçti. Attığı gollerle krallık koltuğuna oturan Aboubakar, Başkent’te kayıplardaydı. Savunmadan çıkıp şık gole imza atan Vida, Kartal’ı uçurdu. İlk yarı etkisiz olan Sergen hocanın ekibi, ikinci yarı öne geçmenin avantajını iyi kullandı. Ligde kritik bölgede yer alan ev sahibinin mücadelesi puan almaya yetmedi.

Haberin Devamı

Plan tutmadı

Beşiktaş; iyi kapanıp, hızlı atağa çıkan rakibini; arkaya atılan toplarda geçmeye çalıştı. Ancak bu taktik ilk yarıda tutmadı. Rosier ve Ghezzal, ileri çıkışlarda topu etkili kullanamadı. Larin ile N’Sakala ise sol kenardan tehlikeli bindirmeler yaptılar. Mensah sadece top aldığında oyuna katılınca, Aboubakar pas alamadı. Sıkı markaj arasında kaybolup gitti!..

Tartışmalı iptal

Larin’in kafa golü, tartışmaya çok açık. Hakem topa yükseldiği an rakibine faul yaptığı gerekçesi ile düdük çaldı. Oysa pozisyon öyle net değildi. Bu hem golün hem de VAR sisteminin devreye girmesinin önünü kesti. Kartal, buna karşılık kalesinde üç net pozisyon gördü. Topa daha çok hakim olsa da, Başkent’teki ilk yarı, geçen hafta oynanan Erzurumspor maçının kopyası gibiydi..

Haberin Devamı

Altın kafa

Sergen Yalçın ikinci yarıya aynı kadro ile devam etti. Savunma ve orta alan daha öne çıktı. Ankaragücü, kendi sahasına iyice hapsoldu! Bir türlü gelmeyen gol stres yaratmaya başladığı an, Vida çıktı sahneye. Hırvat savunmacı, Ghezzal’ın kullandığı duran topa iyi yükselip, kafa ile ağlara bıraktı: 0-1. Kartal, 61’de bulduğu bu gol ile rahatladı.

Dorukhan hamlesiyle orta alan dinamizm kazandı. Souza-Atiba ikilisi yine uyum içinde oynadı. Ev sahibi ekip, kısıtlı kadrosuna rağmen yüreğini sahaya koyup oynadı. Kalesinde pozisyonlar verse de, karşı kalede goller kaçırdı.

YORUM YAZ