MENÜ

Aboubakar uçurdu

Abone Ol Google News

Şampiyonluk yarışında zirve mücadelesi veren Beşiktaş, yoluna kayıpsız devam ediyor. Ligin sürpriz takımı Antep’i ağırlayan Kartal, yıldızı Abobuakar ile iki gol buldu. Maçın son bölümünde kontrolü elden bırakan Sergen hocanın ekibi, adeta kâbus yaşadı. Çekişmeli geçen maçta üç puan almasını bilen Siyah-Beyazlılar, hedefe doğru dev bir adım daha atmış oldu. Konuk takımın puan çabası, yetersiz kaldı.

Haberin Devamı

Erken gol hayat verdi

Kartal baskılı başladı. Ancak ıslak zemin ve soğuk hava, top yapmasını zorlaştırdı. Teknik ayaklar, mecburen güce dayalı oyuna ayak uydurmak durumunda kaldılar. Buna rağmen gol kovalayan Beşiktaş, 15’te öne geçti. Ghezzal’ın pasını herkes durup izledi. Tek hareketlenen isim olan Aboubakar, Günay’dan kurtardığı topu boş kaleye bıraktı: 1-0. Öne geçen Sergen Yalçın’ın ekibi, daha çok pas yapmaya başladı. Savunmasını öne çıkaran Antep, kaptığı toplar ile kontra denemeleri yaptı. Souza-Atiba ikilisi merkezi iyi kapadı. Kanatları etkisiz olan konuk ekip, kaleye fazla yanaşmadı. Ljajic’in organize ataklarda; Ghezzal ve Larin’in tehlikeli atakları, yalnız kalan Aboubakar’ın sıkı markajda olması yüzünden, skora yansımadı.

Haberin Devamı

Son anlar nefes kesti

Ağırlaşan zeminde, Ljajic oyundan düştü. Kenar yönetimin hamleleri, hareketlilik getirdi. Antep’in tehlikeli çıkışları, iyi kapanan savunmayı aşamadı. İkinci golü bulup rahatlamak isteyen Kartal, oyunu sete çevirdi. Aboubakar, 73’de Larin’in pasında skoru 2-0 yapan golü attı. Antep risk alıp, ileri çıktı. Bunu yaparken, geride büyük boşluklar verdi. Ghezzal ve Larin net golleri kaçırdı. Kontrataklar ile en azından bir gol bulmak isteyen Antep, son dakikada golü buldu. Ersin’in yaptığı penaltıda Dicko durumu 2-1’e getirdi. Uzatmada üst direğe takılan Antep, evine puansız döndü.

YORUM YAZ