MENÜ

Ünal Aysal'ın elinde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Terim’in şampiyonluğa odaklanması durumunda sezon sonu kupa zaferi kaçınılmazdı. Ancak MİY maçında Süleyman Abay’ın Serkan Çınar tarafından başlatılan operasyonu nihayetlendirmesi dengeleri değiştirdi. Son haftalarda Fenerbahçe lehine sürekli ve sistematik hakem hatalarının tekrarlanması ilginçtir. Aslında hakemliğini beğendiğim Abay’ın Aslantepe’de yaptıkları Sivas’ta ayağına dolandı. Bütün stadyum’un gördüğü sarı kart görmesi gereken Tosiç’i hiç bir hakemin tespit edememesi adaletin tecellisidir. Abay’a maç tekrarını gerektirecek kural hatasından dolayı artık sezon sonuna kadar maç verilemez. Sivas’ın iki hafta sonra Galatasaray ile oynayacak olması Abay’ın ’’gizli gündem’’ kavramı kapsamında değerlendirilmesine yol açar.

Terim’in MİY maçında tuzağa çekilmesi sonucu kendisine karşı içeriden yaratılabilecek sevimsiz ortamdan endişeliyim. Bunu engelleyecek tek kişi Ünal Aysal’dır. Terim’in kendisini güvende hissetmesi önemlidir. Galatasaray, TFF ve alt organları PFDK, MHK, Tahkim Kurulu gibi unsurların üstesinden gelebilecek güçtedir. MİY maçı sonrası kaleme alınıp Aysal imzasıyla yayınlanan bildiriden beş dakika sonra randevu talep edilmesi ilginçtir. Aysal Galatasaray tarihinde iz bırakan başkanlar sınıfına çok kısa zamanda yükseldiyse, birikiminin yanı sıra Terim’in katkılarını unutmamalıdır. Terim’i ilk kez göreve getiren, kendisiyle uzun süreler çalışan Faruk Süren çalışma koşullarını yakından bilen isimdir. Ayrıca Aysal’ın yönetiminde Süren dönemi isimler vardır.

Terim’in yönetimce varolduğu düşünülen ’’kaprisleri’’ elde edilecek başarılarla kıyaslandığında rahatlıkla göğüslenebilir. Terim’in yükselttiği çıta artık Galatasaray’a sıradan bir yabancıyı kaldıramayacak konumdadır. Önemli yabancıların çıkaracağı sorunların tahmin edilemezliği, Terim’in artık bilinen yönlerine kıyaslandığında daha büyük sorunlar yaratabilir. Aysal, Terim’le devam etmelidir.

YORUM YAZ