MENÜ

Mancini resitali

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hele sol bekteki performansına inanmak zordu. Ceyhun ise ilk 18’e bile girmekte zorlanan oyuncu iken taktiksel açıdan önemli bir isimdir artık. Mancini’nin titizliğinin bir göstergesini Eskişehir maçını uzatma dakikalarında Umut’un attığı 3. golden sonra Sabri’yi yanına çağırarak taktik vermesinde izledim. Dünya’da başka hiçbir hocanın böyle davrandığına daha önce şahitlik etmemiştim.

Sabri’ye aktardıkları Mancini için maçın birinci dakikası ile uzatma dakikası arasında en ufak bir fark görmediğinin kanıtıdır. İşine bu kadar saygılı olan ve takıma birebir yansıtan kişinin emeklerinin sonucunu alması hakkaniyete uygundur.

Mancini resitali sonuç verecektir. Eskişehir maçında tribünlerde yaşanan coşku Galatasaray taraftarının arada yedi puan olmasına karşın şampiyonluğa kilitlenmesini işaretliyordu. O cumartesi gecesi üstelik Fenerbahçe, Sivas’a da kaybetmemişti. Ancak Ersun Yanal’ın takımlarında sezon ortasında klasikleşen düşüşün işaretlerinin Konya ve Eskişehir’de yaşanması Galatasaray taraftarına ek teşvik olmuştu. Sivas’ta Fenerbahçe’nin kaybettiği üç puanın yanı sıra Sow’un darbesiz adale sakatlığı Yanal’ın zorlanacağını bir kez daha teyit etti. Bir diğer oyuncunun 60. dakikada tükendiğini işaret ederek değiştirilmesini istemesi de, küçük ama önemli ayrıntılardır.

Fenerbahçe cephesinde dört puan önde iken yaşanan panik havası, Galatasaray’ın yolunu açacaktır. Mancini’nin dinginliğine çok güveniyorum. Hoca sakin kalırsa, takımın işi kolaylaşır. Galatasaray önümüzdeki maçlarda artan formuyla deplasmanda kazanmayı alışkanlık haline getirirse Antep’te bitti zannedilen ligi önde bitirir ve dördüncü yıldızı Aslantepe’ye asar.

YORUM YAZ